54. Festival održat će se u drugoj polovici srpnja

25.Svibanj.2020.

Dragi klapski prijatelji,

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je FDK Omiš na sjednici Festivalskog vijeća održanoj 19. Svibnja 2020. donio odluku da unatoč mjerama ograničenja i organizacijskim poteškoćama uvjetovanih virusom Covid 19, održi dio programa 54. FDK Omiš 2020. i to prema sljedećem rasporedu:

PROGRAM
54. FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ

četvrtak, 16. srpnja
Promocija monografije Herci Ganza: „Nima vaki testamenta“
..::..
petak, 17. srpnja
Trg Stjepana Radića, 21 sat
Večer Novih skladbi
..::..
subota, 18. srpnja
Trg Stjepana Radića , 21 sat
Večer mješovitih klapa
..::..
petak, 24. srpnja
Trg sv. Mihovila, 21 sat
Završna večer ženskih klapa
..::..
subota, 25. srpnja
Trg sv. Mihovila, 21 sat
Završna večer muških klapa

..::..

Iz ovogodišnjeg je programa u dogovoru s maestrom Rajmirom Kraljevićem izostavljena Autorska večer, te će se ona održati sljedeće godine kada nas očekuje jubilarni 55. omiški Festival. Također, izostavljena je Večer klapa debitanata, ali će najbolja klapa debitant imati priliku nastupa u Omišu ukoliko stručni sud donese takvu odluku temeljenu na kvaliteti dostavljenog zvučnog zapisa. Premijerno održavanje nove natjecateljske večeri, Večeri dječjih klapa također je odgođeno za iduću godinu jer dječje klape u proteklom razdoblju nisu imale mogućnosti pripremati se za natjecanje. Festivalsko vijeće odlučilo je da se ove godine neće održavati tri izborne večeri u kategorijama ženskih i muških klapa.

..::..

Koje će klape izboriti izravno mjesto u Završnim večerima donijeti će stručni sud na temelju audio i video zapisa klapa dostavljenih na adresu Festivala prema preciznim kriterijima i vremenskom roku. O svim detaljima klape će biti pravovremeno obaviještene.
Hrvatska radiotelevizija zainteresirana je za izravan prijenos završnih večeri, kao i prethodnih godina.

..::..
Radujemo se klapskim druženjima u srpnju!
..::..

Festival dalmatinskih klapa Omiš