Festivalski album nominiran za nagradu Porin

28.Veljača.2018.

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu objavljene su nominacije za jubilarno 25. izdanje Glazbene nagrade Porin. Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija.

Finaliste glazbene nagrade na ceremoniji proglašenja nominacija predstavili su kolege glazbenici, poznati radijski i televizijski voditelji te predstavnici medija, a dobitnici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će sve osvojiti Porinove statue odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasanja, kada će birati najbolje od najboljih.

Ove godine album 51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017. – Večer novih skladbi nominiran je u kategoriji Najboljeg albuma klapske glazbe, glazbeni producent Dušan Šarac, nakladnik Croatia Records, zajedno s albumom “Došlo vrime” (ženska klapa Dišpet Zagreb), te albumom “Omiški” (muška klapa Bunari Vodice).

Proteklih godina Festival dalmatinskih klapa u istoj ili sličnim kategorijama osvojio je Porina 7 (sedam) puta: 1994., 2002., 2011., 2012., 2013., 2016. i 2017. godine.

Više o ovogodišnjim nominacijama pogledajte na službenoj internetskoj stranici diskografske nagrade “Porin”.