Festivalu dalmatinskih klapa deveti Porin

22.Travanj.2019.

U prepunoj dvorani Centra Zamet u Rijeci u petak 29. ožujka držana je 26. svečana dodjela Glazbene nagrade Porin. Ova vrijedna nagrada u kategoriji najboljeg albuma klapske glazbe otišla je u ruke Festivala i to za album „52. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2018. – nove skladbe“, čiju glazbenu produkciju potpisuju ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa prof. Mijo Stanić i umjetnički ravnatelj Festivala mo. Dušan Šarac, nakladnik Croatia records.

Podsjetimo, u istoj kategoriji za Porina bili su nominirani albumi Klape Gospi sinjskoj 2017. (razni izvođači, glazbeni producent/urednik: Mojimir Čačija, nakladnik: Croatia Records) i album: Naviru misli, vrtidu spomen (izvođač: muška klapa Vinčace, glazbeni producent/urednik: Robert Grubišić, nakladnik: Adria Records).

Večer je za Omiš i Festival počela na najljepši mogući način – osvajanjem ovog Porina koji nam svima jako puno znači. Ovo je deveti Porin kojeg je Festival do sada osvojio a ono što ja posebno želim jest čestitati svim izvođačima, skladateljima i tekstopiscima koji su sudjelovali na albumu jer ovo je njihov Porin “– izjavio je ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić koji se zajedno sa umjetničkim ravnateljem Festivala Dušanom Šarcem popeo na pozornicu Centra Zamet po vrijednu statuu.

 

Proteklih godina Festival dalmatinskih klapa u istoj ili sličnim kategorijama osvojio je Porina 8 (sedam) puta: 1994., 2002., 2011., 2012., 2013., 2016., 2017.  i 2018. godine.