52. FDK Omiš 2018. – Završna večer ženskih klapa


U petak je na Trgu sv. Mihovila održana završna večer ženskih klapa na kojoj je nastupilo deset najboljih klapa iz izbornih večeri. Najbolja je, prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, bila klapa Armorin iz Zagreba koja je osim Zlatnog štita osvojila  i Srebrni leut, drugu nagradu publike. Srebrni štit s povijesnim grbom Grada Omiša pripao je klapi Teranke iz Pule dok je žiri na treće mjesto smjestio klapu Ankora iz Podstrane. Publici na prepunoj omiškoj pjaci uvjerljivo najviše svidjela se klapa Luše iz Splita. Mlade debitantice, naime, osvojile su više nego dvostruko glasova od drugoplasiranih Armorinki dok je brončani Leut otišao u ruke klape Ankora.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, Vedran Ivanković, prof. Rajmir Kraljević, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Ivana Tomić-Ferić i dr.sc. Vladan Vuletin.

 

  Za odličja natjecalo se deset ženskih klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to: Oršulice - Vodice, Peružini - Pag, Skontradura - Dubrovnik, Fjoret - Tučepi, Kandelora - Zemunik Donji, Ankora - Podstrana, Dišpet - Zagreb, Luše - Split, Teranke - Pula i Armorin - Zagreb.