Klapa - Alegria


BIOGRAFIJA:

Klapa Alegria djeluje od 2006. godine kada je na inicijativu štovatelja dalmatinskog tradicijskog pjevanja, plesa i sviranja, te izvornog, tradicijskog stvaralaštva dubrovačkog kraja i osnovana. Nastupala je u Kazalištu Marina Držića povodom manifestacije Sv. Vlaha i Dubrovnik zimi,organizirala i bila sudionik niza humanitarih koncerata u Kneževu Dvoru, Mlinima, Mandaljeni, Čilipima, Brgatu i Cavtatu.
Pored redovnih nastupa na ljetnoj pozornici Studenac u Mlinima, prigodnih Božićnih i Uskršnjih koncerata, klapa je pjevala i na smotri klapske pjesme u Stonu, te na brojnim svečanostima na prostoru Općine Župa dubrovačka, a kao specijalno iznenađenje KUD-a Marko Marojica (u čijem sastavu je djelovala) čak i u našoj prelijepoj Slavoniji i Baranji.
Četiri godine bili su sudionici završnih večeri najprestižnijeg festivala dalmatinskih klapa - Omiškog festivala, a redovno nastupaju i na Festivalu najboljih klapa Dubrovačko-neretvanske županije u Blatu na Korčuli.
U svojoj prošlosti klapa je imala troje voditelja s kojima je uspješno stasavala do faze u kojoj je vodstvo preuzela maestra Sanja Kovačić.

SASTAV KLAPE:
1. alt Željana Lučić
2. tenori Pavo Srijemsi i Lino Čupić
baritoni Perica Rešetar, Josip Milić i Ivica Vlašić
basovi Mihovil Fjorović, Luka Banić i Lado Pletikosić
Glazbeni voditelj Sanja Kovačić

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
48. FDK Omiš 2014. Večer mješovitih klapa  
46. FDK Omiš 2012. Večer mješovitih klapa  
45. FDK Omiš 2011. Večer mješovitih klapa  
44. FDK Omiš 2010. Večer mješovitih klapa  
UKUPNO NASTUPA

1

2010., 2011., 2012., 2014.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

Telefonski broj za kontakt:

099/704 50 99

FOTO GALERIJA