Klapa - Arja

  • Vrsta klape:
  • Naziv klape: Arja
  • Grad: Mostar, BiH
  • Godina osnutka: 2010.

BIOGRAFIJA:

Nakon 25 godina od osnutka muške klape Hrvoje, unutar istoimenog HGPD Hrvoje, u studenom 2010. godine osniva se i ženska klapa,  koja je svoj prvi nastup imala u širokobriješkoj franjevačkoj likovnoj galeriji pod imenom ženska klapa Hrvojke,  a vrlo brzo su na prijedlog svog glazbenog voditelja i uz suglasnost tadašnjih članica klape odabrale ime ženska klapa "Ar'ja" HGPD Hrvoje.

Klapa njeguje tradicionalni dalmatinski a capella izričaj. Od brojnih nastupoa koje su ostvarile vrijedno je istaknuti Božićne koncerte u Kosači, zatim odlazak na susret mješovtih klapa u Zagrebu, potom festival animiranog filma NAFF u Neumu, nastup na festivalu Baščaršijske noći u Sarajevu, zatim Vidoška pjesnička noć u Stocu, te Posuško ljeto 2012. godine i najnoviji nastup na slavljeničkom koncertu povodom dvadesetpete obljetnice muške bratske klape Hrvoje, a u sklopu otvaranja fest-a Mostarsko proljeće Dani Matice Hrvatske.

Od osnutka sastav klape se kroz druženja i pokuse neznatno mijenjao, a većinom su nastupale u kvintetu. Danas ženska klapa Arja nastupa kao oktet. Voditelj klape je prof. Živko Ključe.

SASTAV KLAPE:
1. sopran Dajana Novak 
2. sopran Dragana Marijanović i Katica Šitum
1. alt Željka Marić i Matea Maslać 
2. alt Klara Markić Novak i  Vanda Rozić
Glazbeni voditelj Živko Ključe

U klapi su pjevale Silvana Ivanković, Ana Bošnjak-Glibić, Silvija Bošnjak i Anđela Milas.

NASTUPI NA FESTIVALU:

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA