Klapa - B.A.


BIOGRAFIJA:

Klapa B.A. (Buenos Amigos) osnovana je 1998. godine kada je skupina mladih Hrvata rođenih u Argentini željela odati počast prijatelju poginulom u Domovinskom ratu. Taj prvi nastup održan je u Teatro Cervantesu u Buenos Airesu.

Repertoar im se temelji prvenstveno na klapskim pjesmama, ali uključuje i hrvatske narodne pjesme s instrumentalnom pratnjom, druge hrvatske narodne pjesme, argentinske pjesme i pjesme s međunarodnog repertoara.

Nastupili su na mnogim susretima zborova te koncertima u Argentini, Urugvaju i Čileu. Godine 2006.  sudjelovali su na turneji koju je diljem Lijepe Naše organizirala Hrvatska matica iseljenika, a kulminacija je bila večer klapa iz isljeništva na jubilarnom četrdesetom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Zajedno s ženskom klapom Valovi 2017. godine organizirali su Prvi susret klapa u Argentini.

Članovi klape B.A. su: Marko Frkovic, Dani Detelic, Nicolas Rukavina, Adrian Barišić, Branko Nadinic, Mirko Terrazas, Tomica Trošelj, Nicolas Ferinovic, Sinisa Boenel i Dodo Martinović. Glazbeni voditelj je Ivo Puches.

SASTAV KLAPE:
1. tenor  
2. tenor  
Bariton  
Bas  
Glazbeni voditelj Ivo Puches 

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
40. FDK Omiš 2006. Večer klapa iz iseeljeništva  

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

Glazbeni voditelj  Ivo Puches:  ivopuches@gmail.com

FOTO GALERIJA