Klapa - Čiovo


BIOGRAFIJA:

U studenome 2003. godine, u Slatinama na otoku Čiovu, grupa entuzijasta, prijatelja i zaljubljenika u tradicijsku dalmatinsku klapsku pjesmu osniva klapu Čiovo. Poimence to su bili: Ivo Coce, Vili Mihovilović, Neno Mauko, Danijel Nakir i Ante Blažević pod ravnanjem maestra Jakova Košćine.

U prvim godina svog djelovanja klapa je doživljavala mnoge izmjene članstva i dioničke rošade, promjene maestra čak i promjene sjedišta klape, što ju je sprječavalo da u tom razdoblju ostvari svoj puni potencijal. Kontinuiranim radom pod ravnanjem voditeljica Jelene Buble - Paškalin,  Antonele Pilić - Burić te voditelja Maria Markovine, uz trud i zalaganje svih članova, klapa polako dobiva karakterističan i jedinstven zvuk, prepoznat od ljubitelja „a capella" pjevanja na smotrama i festivalima diljem Dalmacije i šire. Uslijedila je i poneka nagrada, brončane i srebrna plaketa na Festivalu klapa uz mandoline i gitaru u Makarskoj te druga nagrada publike na Festivalu dalmatinske pisme u Trogiru.

Klapa je naročito ponosna na osvajanje Grad prixa 54. Festivala zabavne glazbe u Splitu 2014. godine s pjesmom Devet slova jedne riči u izvedbi Alena Nižetića, Marka Škugora, Duje Coce i klape Čiovo, što je ujedno i kruna desetogodišnjeg djelovanja klape. Osim spomenutih nastupa, još bi izdvojili više pojavljivanja u izlučnim večerima prestižnog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, nastup na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, samostalne i gostujuće koncerte u Sloveniji, brojna gostovanja na smotrama klapa diljem Dalmacije te nastupe na brojnim humanitarnim događanjima. Također, svake godine klapa održava samostalne koncerte u Slatinama, Trogiru i okolici, a domaćin je i tradicionalne smotre klapa i pučkih pjevača „Marijo, Zvijezdo mora" u Slatinama.

Od 2014. godine klapu uspješno vodi  Jakov Košćina.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Ivo Coce
2. tenori Ivo Oštrić, Neven Čatlak
Baritoni Jakov Košćina, Joško Kostović, Tonči Košćina
Basovi Nikola Balić, Ante Jerkunica
Glazbeni voditelj Jakov Košćina

U klapi su pjevali još: Marin Buble, Daniel Nakir, Darko Pavišić,  Antun Zajc

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
52. FDK Omiš 2018. Izborna večer m/ž klapa  
47. FDK Omiš 2013. Izborna večer m/ž klapa  
44. FDK Omiš 2010. Izborna večer m/ž klapa  
43. FDK Omiš 2009. Izborna večer m/ž klapa  
42. FDK Omiš 2008. Izborna večer m/ž klapa  
     
UKUPNO NASTUPA

5

2008., 2009., 2010., 2013., 2018.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

Adresa:
Put Duboke Garme 2, 21224 Slatine

Kontakt telefon:
Jakov Košćina - 098 190 99 12
Neven Čatlak - 095 903 9747

FOTO GALERIJA