Klapa - Koporan


BIOGRAFIJA:

Klapa Koporan iz Poličnika, sa sjedištem u Poličniku djeluje od 2008. godine. Do 2013. gorine djelovala je pod imenom klapa „Poličnik“ u sklopu KUD-a „Carza“.
U svom dosadašnjem radu, klapa je sudjelovala na mnogim susretima klapa i pjevala na raznim prigodama, nastojeći uvijek dostojno predstavljati kraj iz kojeg dolaze. Pradomovina klapske pjesme je Dalmacija, a kako je ova lokalna zajednica njezin najljepši dio, njihova dužnost je njegovanje i razvijanje takvog načina života.

Klapa Koporan i u svom budućem radu želi u najboljem svijetlu predstavljati svoju Općinu, držeći se osnovnih načela svog postojanja, a to je:

- okupljanje članova koji promiču i unaprjeđuju dalmatinsku klapsku pjesmu,
- podučavanje mladih članova u savladavanju tehnike pjevanja folklornog tona,
- promiče hrvatsku kulturnu baštinu izvođenjem dalmatinskih pjesama,
- vodi brigu o očuvanju kulturno-umjetničke tradicije Poličnika i Zadarske županije,
- surađuje sa svim institucijama koje organiziraju nastupe na priredbama, koncertima, karnevalima, turističkim i drugim manifestacijama,
- surađuje sa ostalim kulturno-umjetničkim udrugama koje podupiru rad Klape

U  svom djelovanju, klapa je uz veliku pomoć Općine Poličnik i Kulturno-umjetničkog društva „Carza“, organizirala više susreta klapa i ugostila mnoge poznate klape, poput klape „Kamena“, klape „Kontrade“, klape „Bibinje“, klape „Kaleta“, ženske klape „Donatela“ i ostale.
U sljedećim radnim godinama, želja im je uključiti što više mladih ljudi iz cijele Općine i omogućiti im učenje pjevanja i sviranja, kako bi na taj način pomogla u borbi protiv današnjih poroka koji prijete cijelom društvu, a naročito mladima.

Klapa je na 51. festivalu dalmatinskih klapa u Omišu nastupila kao mješovita sa voditeljicom Lindom Subotić na vodećem glasu.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Milorad Petričević
2. tenor Nikola Marinović, Neven Marinović
Bariton Marin Dragin, Šime Baljak
Bas Dragan Marinović, Miljenko Marinović
Glazbeni voditelj  Linda Subotić/Igor Cecić

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
51. FDK Omiš 2017. Večer izvornih napjeva  
UKUPNO NASTUPA

1

2017.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

Nikola Marinović - 098 764 225

FOTO GALERIJA