Klapa - Škuribanda


BIOGRAFIJA:

Dalmatinska ženska klapa Škuribanda osnovana je 5. kolovoza 2015. godine na inicijativu dugogodišnjih klapskih pjevačica i prijateljica. Cilj klape je bio očuvanje klapske pjesme i druženje, te stvaranja novih prijateljstava i poznanstava diljem Lijepe naše a i šire.

U ovom sastavu od 9 članica rade od lipnja 2016. te godine. Klapa iza sebe broji nastupe u u Zadru Senju, Vranjicu, Novigradu, Biogradu, Turnju, Benkovcu, a posebno bi izdvojile gostovanje na 12. Festivalu hrvatske glazbe u Beču u prosincu 2016. godine.

Klapa ima svoje ciljeve koje beskompromisno slijedi, bitna stavka ove klape je što nije samo skup dobrih pjevača kojih veže ljubav prema klapskoj pjesmi već je zajednica u kojoj su svi jednaki i jednako važni, a prije svega veliki prijatelji.

Osim narodnih i klapskih pjesama koje izvode a cappella, okušale su se i u interpretacijama djela starih majstora polifonije. Rado pjevaju i obrađene popularne skladbe također a capella.

Imenica škuribanda u govorima srednje i južne Dalmacije nedvojbeno se paretimološki oslanja na pridjev 'mračan'. Ta imenica je bila poticaj za naziv klape jer je upravo u trenutku sastanka na kojem se pričalo o nazivu klape nestalo struje i sve članice su ostale u mraku,stoga je nedvojbeno to ime ovoj klapi bilo suđeno.

SASTAV KLAPE:
1. sopran  Ivka Marušić
2. sopran  Marijana Šarić, Nevija Kožul-Peričić
1. alt  Ivona Tafra, Nina Sekula, Daria Švorinić
2. alt Neda Frakin,  Julija Knežević, Arianna Baždarić 
Glazbeni voditelj  Magdalena Miočić, prof.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
51. FDK Omiš 2017. Večer klapa debitanata  
UKUPNO NASTUPA

1

2017.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

091 503 37 98 (Marijana Šarić)

FOTO GALERIJA