Klapa - Sveta Jelena


BIOGRAFIJA:

Klapa Sveta Jelena osnovana je u ožujku 2008. god. Dolazi iz Dramlja, kraj Crikvenice i dio je KUD-a Jelena, Dramalj. Do sada su nastupale na brojnim smotrama klapa (u ovom Vinodolskom, Senju, Grobniku, Driveniku, Voloskom, Kostreni, Šapjanama, Veprincu, Zvoneće, na otoku Krku, Rabu i na Murteru) te na području grada Crikvenice.
Klapsko pjevanje i grad iz kojeg dolaze predstavile su i izvan granica Lijepe naše, nastupima u Sloveniji i Češkoj. Najveći uspjeh postigle su 2009. godine, u prvoj godini svoga postojanja, na Festivalu klapa Istre i Kvarnera u Buzetu gdje su osvojile treće mjesto stručnog žirija. Posebno su ponosne na svoju smotru klapa koja se već tradicionalno održava u njihovom Dramlju povodom blagdana sv. Jelene i okuplja velik broj kvarnerskih, istarskih i dalmatinskih muških i ženskih klapa.
2013. godine dobitnice su nagrade Grada Crikvenice za iznimna postignuća i značajan doprinos na području kuture. Ljubav prema glazbi i druženju ove su djevojke pretočile u klapsku pjesmu koja je postala dio njihova života.

SASTAV KLAPE:
1. sopran Tatjana Car-Kolombo 
2. sopran Sanja Jelovac, Ivana Heriban, Lucija Šušnja i Ana Debelić 
1. alt Barbara Crnković Domijan, Adrijana Horvat i Sanja Krešić
2. alt Tea Petek i Marijana Bezić
Glazbeni voditelj Marijana Bezić

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
48. FDK Omiš 2014. Izborna večer m/ž klapa  
UKUPNO NASTUPA

1

2014.

NAGRADE NA FESTIVALU:
-----

KONTAKT PODACI:

Marijana Bezić 098 862 055

E-mail: marijanabezic@hotmail.com

FOTO GALERIJA