Klapa - Veras


BIOGRAFIJA:

Dječja klapa Veras službeno postoji tek od ljeta 2017. godine. U njoj pjevaju dvije učenice OŠ Bol i petoro učenika Srednje škole Bol. Svi su dugogodišnji pjevači dječjeg zbora Čarčojak, a koji je temeljni dio glazbenih radionica Centra za kulturu Općine Bol. Voditelj zbora i klape je Srećko Damjanović.
Iako prilično novi u klapskome izričaju i svijetu, dugogodišnje pjevanje i brojni nastupi u Bolu i šire, dali su Klapi Veras veliki vjetar u leđa pa je tako već prvim nastupima klapa oduševila i publiku i glazbene znalce. Na Debitantskim večerima Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2018., održanim nedavno u Bolu, pjevali su kao gosti i oduševili klapaše i direkciju Festivala pa je Veras pozvan gostovati i na samom Festivalu u Omišu.
Ova mlada ekipa sastavljena je od bolskih pjevača, svirača mandoline, klavira i harmonike, uspješnih i nagrađenih učenika te sudionika međunarodnih natjecanja, ali prije svega od vrijedne i dobre djece koja predstavljaju pravi ponos svoga Bola i otoka Brača. Dolazak klape Veras na pozornicu Omiškog festivala i to upravo u večeri u kojoj na istom mjestu pjeva dosadašnji najveći bolski klapski ponos - Klapa Braciera, samo je dokaz i sigurnost trajnog i punog života klapske pisme na Braču.

SASTAV KLAPE:
-----

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
54. FDK Omiš 2020. Gosti festivala  
52. FDK Omiš 2018. Gosti festivala  
     
UKUPNO NASTUPA

2

2018., 2020.

NAGRADE NA FESTIVALU:
-----

KONTAKT PODACI:

Srećko Damjanović -  091 5050562

FOTO GALERIJA