Klapa - Veras

  • Vrsta klape:
  • Naziv klape: Veras
  • Grad: Bol
  • Godina osnutka: 2017

BIOGRAFIJA:

Dječja klapa Veras službeno postoji tek od ljeta 2017.godine. U njoj pjevaju dvije učenice OŠ Bol i petoro učenika Srednje škole Bol. Svi su dugogodišnji pjevači dječjeg zbora Čarčojak, a  koji je temeljni dio glazbenih radionica Centra za kulturu Općine Bol. Voditelj zbora i klape je Srećko Damjanović.

Iako prilično novi u klapskome izričaju i svijetu, dugogodišnje pjevanje i brojni nastupi u Bolu i šire, dali su  Klapi Veras veliki vjetar u leđa pa je tako već prvim nastupima klapa oduševila i publiku i glazbene znalce. Na Debitantskim večerima Festivala dalamatinskih klapa Omiš 2018., održanim nedavno u Bolu, pjevali su kao gosti i oduševili klapaše i direkciju Festivala pa je  Veras pozvan gostovati i na samom Festivalu u Omišu. 
Ova mlada ekipa sastavljena je od bolskih pjevača, svirača mandoline, klavira i harmonike, uspješnih i nagrađenih učenika te sudionika međunarodnih natjecanja, ali prije svega od vrijedne i dobre djece koja predstavljaju  pravi ponos svoga Bola i otoka Brača. Dolazak klape Veras na pozornicu Omiškog festivala i to upravo u večeri u kojoj na istom mjestu pjeva dosadašnji najveći bolski klapski ponos - Klapa Braciera, samo je dokaz i sigurnost trajnog i punog života klapske pisme na Braču.
 

POSTAV KLAPE:

NASTUPI NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA