Pasionska baština – 26. svečanosti u Zagrebu

03.Travanj.2017.

Tradicija Svečanosti Pasionske baštine u proteklih 26 godina postala je prepoznatljiv i nezaobilazan kulturni događaj u hrvatskoj metropoli Zagrebu, prepoznat i u drugim zemljama Europe.
Naime, Europska udruga Europassion, čiji je član i udruga Pasionske baštine Zagreba, organizira i umrežuje suradnju članica koje izvode kazališne spektakle na temu Isusove muke. Takva se uprizorenja izvode uglavnom u eksterijerima, rjeđe u kazalištima. Predstave su opremljene tehnikom, scenografijom i kostimima s velikim brojem izvođača.

Ove godine 26-te svečanosti održavaju se od 1. do 12. travnja! U Zagrebu se u crkvi sv. Antuna Padovanskog u petak 7. travnja održao Korizmeni koncert zagrebačkih klapa pod nazivom SVITLA NOĆkoj’ na križu umri za nas. Nastupile su klape Bošket (m), Grdelin (m), Petrada (m), Slavić (mj), Stine (m), kao gost klapa Vinčace (m) iz Novog  Vinodolskog i Vokalni ansambl Angeluš iz Zagreba.

 zgb-pasionska-2

Dojmljiv i pamtljiv molitveni trenutak doživjele su i klape akteri i pučanstvo u prepunoj crkvi sv. Antuna Padovanskog potvrđujući još jednom, ne prvi i ne zadnji put veličinu korizmenog trenutka i poštovanje prema žrtvi našeg Gospodina Isusa!

zgb-pasionska-1