Pedeset godina makarske klape Srdela

20.Lipanj.2017.

Makarska klapa Srdela, jedan od najpoznatijih brendova u gradu podno Biokova, velikim koncertom 23. lipnja proslavit će pedeseti rođendan.
Program povodom zlatnog jubileja Vlado Andrijašević, predsjednik klape, te članovi Nikša Gilić i Davor Mravičić, predstavili su u gradskoj viječnici pred novinarima i Jurom Brkanom, novima makarskim gradonačelnikom. Jubilarni koncert održat će se na Kačićevu trgu, a osim veterana klapske scene nastupit će i prijatelji – klape Berulia, Podgora, Garbin, Marina i Basca, te Gradski zbor Makarska i zbor Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

muska_srdela_2
A koncert nije jedino iznenađenje za fanove Srdele, jer će ovom prigodom izdati i dvostruki nosač zvuka, na kojim će biti snimke pjesama starog sastava klape koja je djelovala 25 godina, te nove uspješnice postave koja uspješno nastupa posljednjih deset godina.
Na konferenciji je najavljeno i to da će nekoliko dana nakon proslave biti izdana i monografija klape Srdela koja je jedna od starijih aktivnih klapa u Dalmaciji.

Direkcija Festivala dalmatinskih klapa Omiš pridružuje se čestitkama povodom ovog vrijednog jubileja!