Promocija knjige dr.sc. Vedrane Milin Ćurin

20.Ožujak.2017.

U organizaciji Zaklade Ljubo Stipišić Delmata, u petak 24. ožujka 2017. u Gradskoj loži u Zadru s početkom u 19 sati, održat će se promocija knjige dr.sc. Vedrane Milin Ćurin “Žene u klapskom pjevanju“. Promotori će biti izv.prof.dr.sc. Ivana Tomić Ferić, akademik Jakša Fiamengo i dr.sc. Vito Balić
U glazbenom dijelu nastupit će ženske klape Garofuli iz Bibinja i Škuribanda iz Zadra.

Knjiga je već predstavljena javnosti. Bilo je to 2. ožujka 2017.  u dvorani Umjetničke akademije u Splitu.  U ugodnoj i emocijama prožetoj atmosferi nadahnutim govorima knjigu su predstavili isti promotori.

Završni govor i riječi zahvale svima koji su pružili potporu ovom vrijednom projektu kao i svima koji su došli na promociju, izrekla je sama autorica. Vedrana Milin Ćurin skup je iskoristila i za predstavljanje Studija klapskog pjevanja. Pokretanje ovog jednogodišnjeg poslijediplomskog specijalističkog studija za sve one koji se žele baviti ili usavršavati u klapskom području trebalo bi startati sljedeće akademske godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

vmilincurin-promocija-01

Svojom pjesmom promociju su uveličale ženske klape Filip Dević iz Splita i Neverin iz Kaštel Lukšića, a program je moderirala izv.prof.dr.sc. Davorka Radica.