Tradicionalni koncert “Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar”

06.Studeni.2023.

U organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš ove godine održava se 37. tradicionalni koncert najboljih dalmatinskih klapa u hrvatskom glazbenom hramu u srcu Zagreba.
Na koncertu će nastupiti osvajači odličja 57. omiškog Festivala održanog ovog ljeta: mješovite klape Kampaneli iz Donjih Kaštela i Žrnovnica iz Žrnovnice, ženske klape Armorin i Oželanda iz Zagreba, Kapric iz Zadra i Mirabela CZK iz Omiša, te muške klape Dalmari iz Maribora, Mriža iz Splita i apsolutni pobjednici festivala u kategoriji muških klapa zagrebačka klapa Bošket. Kao gost koncerta nastupit će bibinjski pjevač Ivica Sikirić Ićo.

Koncert u Lisinskom glazba je za dušu svim Zagrepčanima i brojnim Dalmatincima u Zagrebu, kako onima koji žive i rade u hrvatskoj metropoli, tako i studentima koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz pjesmu, ali i kroz zajednička druženja poslije koncerta.

~~~~~

~~~~~

~~~~~

Ovogodišnji dio programa 37. tradicionalnog koncerta biti će posvećen u čast velikog klapskog tenora Vinka Coce povodom desete obljetnice njegove smrti. Tako će posjetitelji koncerta osim uživanja u vrhunskim interpretacijama tradicijskih dalmatinskih pjesama čuti i klapske izvedbe velikih Cocinih uspješnica.

Tradicionalna gostovanja najboljih klapa u Lisinskom pridonose učvršćivanju odnosa između Zagreba i Omiša, te suradnji koja je postala simbolom zajedništva sjevera i juga Hrvatske. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u nedjelju 3. prosnca u 19.30 sati na 37. svečanom koncertu „Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar“.

~~~~~

Ulaznice po cijeni od 15, 20 i 25 € možete kupiti na blagajni Dvorane Lisinski ili preko njene službene internet stranice.
Studenti ostvaruju 50 % popusta na cijenu ulaznice uz predočenje studentske isprave.
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice.
Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice).
Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski