Klapa - Voneti


BIOGRAFIJA:

Klapa Voneti iz Karlovca osnovana je 2009. godine. Zanimljivo je to da je naziv klape izveden od početnih imena članova klape. Klapa je nastala poslije zajedničkog koncerta. Svi su bili pjevači u Prvom hrvatskom pjevačkom društvu Zora, što je ujedno i najstariji zbor u Hrvata. Na domjenku poslije jednog koncerta počeli su spontano pjevati. Raspodijeli se po glasovima i tako je to krenulo. Već sljedeći tjedan dogovorili su se za mjesto probe i počeli.
Klapa teži starim, tradicionalnim klapskim dalmatinskim pjesmama, ali naravno pjeva i novouglazbljene. S hrvatskom opernom divom Ivankom Boljkovac izvode pjesmu „Zapivat će kale i đardini“ za koju je stihove napisao Robert Đerek, glazbu Ratimir Zekić, a aranžman naš prijatelj i korepetitor profesor Ognjen Gravora. Pjesma je bila na festivalu Marko Polo na Korčuli 2011.  godine.
Prvi umjetnički voditelj klape bio je Tonči Ante Petković profesor solo pjevanja u glazbenoj školi Karlovac, zadnje dvije godine voditelj klape je prvi tenor Veton Marevci, ujedno i student dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ostali članovi klape su učeni glazbenici sa završenim srednjim glazbenim školama, a većina je nastavila studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Na 48. Festivalu dalmatinskih klapa nastupili su na Večeri klapa debitanata.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Veton Marevci
2. tenor Tomislav Božičević, Marijan Monič,  
Bariton Dino Guštin, Leon Košavić 
Bas Ivan Šimatović, Marko Bertić 
Glazbeni voditelj Veton Marevci

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
48. FDK Omiš 2014. Večer klapa debitanata   
UKUPNO NASTUPA

1

2014.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

Veton Marevci - 097/772-3817

FOTO GALERIJA