Prijave za 55. FDK – korekcije

26.Travanj.2021.

Drage klapašice i klapaši,
prije nešto više od dva mjeseca s puno optimizma uputili smo vam poziv za sudjelovanje na 55. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2021. U njemu smo naveli način i rok prijave na Festival, ali i naglasili da ćemo prema razvoju epidemiološke situacije iste eventualno korigirati i o tome vas izvijestiti. Datum isteka roka za prijave se približio, ali epidemija korona virusa se, na žalost, ne smiruje. Rad klapa je otežan, a nekima i onemogućen. Sve nas to stavlja pred iskušenja i neizvjesnost. Ipak, kao ni prošle godine ne dvojimo u čvrstoj odluci da se 55. FDK Omiš 2021. održi.

Stoga, poziv klapama i dalje stoji uz sljedeće korekcije:

– Rok za prijave u svim kategorijama ostaje 1. svibnja, 2021. godine. ali rok za dostavu snimki produžujemo do 28. svibnja 2021.

Molimo sve klape koje su zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu, čak i ako nisu stigle raditi, a željele bi sudjelovati, da nam se svakako jave i dostave ispunjene prijavnice do 1. svibnja. To će nam omogućiti da imamo točan uvid u stanje na terenu, te ovisno o broju prijavljenih klapa eventualno korigiramo program Festivalskih događanja.

– Podsjećamo vas kako je dovoljno da klape koje nastupaju u muškoj, ženskoj, mješovitoj i debitantskoj (A, B, C i D) kategoriji prijave tri pjesme (tradicijske napjeve i skladbe) od kojih barem jedna mora biti tradicijski napjev.

–  Prijavljivanje klapa vrši se isključivo putem internetske stranice Festivala na kojoj ćete pronaći Online obrazac prijavnice kao i sve detalje vezane uz prijavu i dostavljanje potrebnih snimki.Za svaki upit ili nejasnoću FDK Omiš kao i uvijek stoji na raspolaganju.

Uz dobre želje i nadu, srdačno vas pozdravljamo!


Festival dalmatinskih klapa Omiš