Klapa - Berulia


BIOGRAFIJA:

Klapa Berulia osnovana je 2007. godine. Uz tradicionalno klapsko pjevanje i mandolinsku pratnju sudjelovala je i osvojila zlatnu plaketu na četvrtom Festivalu klapa uz mandoline i gitare, koji se već tradicionalno održava u Makarskoj. 2009. godine apsolutni je pobjednik petog Festivala klapa uz mandoline i gitare, dobitnik zlatne plakete i najviših ocjena žirija i publike. Nakon nepune tri godine postojanja klapa Berulia izdala je svoj prvi CD album s 12 klapskih hitova uz instrumentalnu pratnju.

Klapa Berulia sudjeluje u događanjima breljanskog kulturnog ljeta i u brojnim nastupima za potrebe općine Brela. Potpomognuta je iz  općinskog proračuna i proračuna Turističke zajednice.

Na jubilarnom 50-tom Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016. u Večeri novih skladbi osvojili su prvu nagradu publike. Pjevali su skladbu Da mi se vrnit autora glazbe Josipa Tomasovića, autor teksta Jerolim Tomasović Čovik.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Nino Filipović 
2. tenor  Joško Klarić
Bariton  Antonio Šošić 
Bas  Zvonko Gilić i  Mili Žamić
Glazbeni voditelj Jovo Jeina

Članovi klape su i instrumenatlisti  Denis Žamić (mandolina), Jovo Jeina (gitara) i Jakov Puharić (gitara). Član klape bio je i prof. Josip Tomasović.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
50. FDK Omiš 2016.  Večer novih skladbi  1. NAGRADA PUBLIKE
45. FDK Omiš 2011. Izborna večer m/ž klapa  
UKUPNO NASTUPA

2

2011., 2016.

NAGRADE NA FESTIVALU:
Ukupno nastupa 1  
Ukupno natjecateljskih nagrada    
Ukupno ostalih nagrada 1  
     
Večer novih skladbi    
1. nagrada publike 1  
     

KONTAKT PODACI:
-  091 519 2602
 
- @klapaberulia
 
- https://www.instagram.com/klapa_berulia/

FOTO GALERIJA

 

mklapa-berulia6