Klapa - Krijanca


BIOGRAFIJA:

Muška klapa Krijanca osnovana u Rabu u ožujku 2014.godine, sastavljena je od pjevača amatera iz raznih mjesta otoka s ciljem očuvanja tradicijske glazbene baštine kao velike hrvatske vrijednosti. Odatle potječe i sam naziv klape od čakavske riječi - krijanca, odnosno poštivanje. 
Klapa Krijanca s otoka Raba, okupila se 2014 god. Skupina od tada 10 amatera zaljubljenika u iklapsku pismu, neki s iskustvom neki potpuno novi u klapskim vodama, započinje s radom u novonastaloj klapi. Kroz prve četiri godine klapa nastupa na raznim smotrama, večeri dalmatinske pisme u maloj dvorani Lisinski... U studenom 2018 g. započinje predivnu suradnju s maestrom Svetom Popovićem. Prošavši kroz razne nevere i oluje, klapa napokon u rujnu 2019. g. ulazi u mirne vode, te nakon popravaka, remonta, krpanja jedara, diže sidro, napinje jedra na maestralu pod vodstvom našeg kapetana i voditelja maestra Svete Popovića i plovi, plovi, plovi… Plovi s jednom složnom, hrabrom i vrijednom posadom, polako ali odvažno, jer nije bitno odredište, brzina niti cilj.

Bitno je samo da na tom putu uživamo u svakoj minuti, pjesmi, stihu, noti. Jer to je ono što volimo i što jesmo. KLAPA! - Klapa Krijanca

Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu sudjelovali su jedan put, na Večeri klapa debitanata u Bolu na Braču, na 49. Festivalu 2015. godine.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Tonči Španjol
2. tenori Sebastijan Debelić, Joško Maračić
Baritoni Nereo Krunić, Nino Kordić
Basovi Sanjin Debelić, Josip Matušan
Glazbeni voditelj Sveto Popović

 

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
57. FDK Omiš 2023. Završna večer muških klapa  
56. FDK Omiš 2022. Završna večer muških klapa  
49. FDK Omiš 2015. Večer klapa debitanata  
UKUPNO NASTUPA 3 2015., 2022., 2023.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

Nereo Krunić - 099 281 76 76

FOTO GALERIJA

~~~~~