Klapa - Okruk


BIOGRAFIJA:

U studenome 2014. godine, u Okrugu Gornjem pokraj Trogira, grupa mladih entuzijasta, prijatelja i zaljubljenika u tradicijsku dalmatinsku klapsku pjesmu osniva klapu Okruk. Prethodno tomu, klapa Okruk je nastala kao spoj pjevača dviju klapa i to muške klape sv. Karlo iz Okruga gornjeg i muške klape Kamerlengo iz Trogira. Spoj ovih dvaju klapa uzrokovan je nedostatkom članova obaju klapa, pa kako to najčešće i biva, želja za pjevanjem i njegovanje izvorne dalmatinske klapske pjesme uvjetuje nastanku muške klape Okruk.

Kroz prvu godinu pjevanja, kroz klapu je prošlo 13 pjevača, da bi trenutno klapa brojala 8 pjevača i to: I.tenor Marko Vuletić, II.tenori Edi Tripović, Fabjanko Biočić i Toni Vukman, baritoni Ivan Jadrić i Veljko Radić, te basovi Jozo Miše i Branko Čorić, a pod ravnanjem maestra Vinka Buble.

Već za prve godine osnutka klapa, ista putuje u Istru, te u toj regiji bilježi prve nastupe. Nakon toga, klapa sve više nastupa na manifestacijama u sklopu trogirskog i okruškog kulturnog ljeta, te na raznim manifestacijama i smotrama klapa širom Dalmacija.

Klapa polako dobiva karakterističan zvuk, specifičan za pjesmu trogirskog podneblja. Kao rezultat toga, klapa počinje sa snimanjem prvih pjesama u studio i nastupanjem na raznim smotrama diljem države, ali i van granica Lijepe naše.

Klapa je sudjelovala i na jubilarnom 50. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016. na večeri klapa debitanata.

POSTAV KLAPE:
1. tenor Marko Vuletić 
2. tenor Toni Vukman, Edi Tripović i Fabjanko Biočić 
Bariton  Ivan Jadrić i Veljko Radić
Bas  Jozo Mioše i Branko Čorić
Glazbeni voditelj  Vinko Buble

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
50. FDK Omiš 2016. Večer klapa debitanata  

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

Vinko Buble:  099 695 95 29

FOTO GALERIJA