Klapa - Okruk


BIOGRAFIJA:

U studenome 2014. godine, u Okrugu Gornjem pokraj Trogira, grupa mladih entuzijasta, prijatelja i zaljubljenika u tradicijsku dalmatinsku klapsku pjesmu osniva klapu Okruk. Prethodno tomu, klapa Okruk je nastala kao spoj pjevača dviju klapa i to muške klape sv. Karlo iz Okruga gornjeg i muške klape Kamerlengo iz Trogira. Spoj ovih dvaju klapa uzrokovan je nedostatkom članova obaju klapa, pa kako to najčešće i biva, želja za pjevanjem i njegovanje izvorne dalmatinske klapske pjesme uvjetuje nastanku muške klape Okruk.

Kroz prvu godinu pjevanja, kroz klapu je prošlo 13 pjevača, da bi trenutno klapa brojala 8 pjevača i to: I.tenor Marko Vuletić, II.tenori Edi Tripović, Fabjanko Biočić i Toni Vukman, baritoni Ivan Jadrić i Veljko Radić, te basovi Jozo Miše i Branko Čorić, a pod ravnanjem maestra Vinka Buble.

Već za prve godine osnutka klapa, ista putuje u Istru, te u toj regiji bilježi prve nastupe. Nakon toga, klapa sve više nastupa na manifestacijama u sklopu trogirskog i okruškog kulturnog ljeta, te na raznim manifestacijama i smotrama klapa širom Dalmacija.

Klapa polako dobiva karakterističan zvuk, specifičan za pjesmu trogirskog podneblja. Kao rezultat toga, klapa počinje sa snimanjem prvih pjesama u studio i nastupanjem na raznim smotrama diljem države, ali i van granica Lijepe naše.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Fabjanko Biočić 
2. tenor Toni Vukman
Bariton Veljko Radić
Bas Miro Stipčić, Matej Kuliš
Glazbeni voditelj  Mario Markovina

U klapi su pjevali: Marko Vuletić, Ivan Jadrić, Edi Tripović, Jozo Miše i Branko Čorić.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
55. FDK Omiš 2021. Izborna večer m/ž klapa  
53. FDK Omiš 2019. Izborna večer m/ž klapa  
51. FDK Omiš 2017. Izborna večer m/ž klapa  
50. FDK Omiš 2016. Večer klapa debitanata  
     
UKUPNO NASTUPA

4

2016., 2017., 2019., 2021.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

Mario Markovina: 098 979 73 94

FOTO GALERIJA