Klapa - Samoana


BIOGRAFIJA:

Klapa Samoana osnovana je 2011. godine od strane nekolicine studenata St. Peters Collegea u Aucklandu i iste godine imala premijeru na Božićnom koncertu Hrvatskog društva u Aucklandu. Inspirirani glazbom Antuna Poljanića krenuli su istraživati klapsku pjesmu kao njima posebno zanimljivi glazbeni stil. Klapa njeguje samoanski a capella zvuk i donosi publici doživljaj glazbe stare i nove pacifičke kulture.

Godine 2013-te klapa Samoana je odradila svoju prvu turneju po Hrvatskoj te nastupala kao posebni gosti na 47. FDK Omiš. Dvije godine kasnije vratili su se u Hrvatsku na drugu turneju.

Glavni duet, Christian i Austin, prenosi ime klape u svojim izvedbama Hrvatima u dijaspori ne samo u Novom Zelandu, Australiji i SAD-u, nego i u Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Na turneji prošle godine, Christian i Austin izvodili su hrvatske pjesme u svoju domovinu Samoi, čiji su stanovnici prepoznali kvalitetu u njihovim nastupima. Klapa Samoana želi jačati veze između malih zemalja Hrvatske i Samoe te planira nastaviti svoju misiju okupljanja ljudi kroz glazbu dugo vremena.

Dvije zanimljivosti:  nijedan član klape Samoana ne govori hrvatski i u Zagvozdu je 2015. godine jedan trg imenovan po njima.

Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu kao gosti nastupili su 2013., 2015. i 2019. godine.

SASTAV KLAPE:

Članovi klape su Christian Malietoa-Brown (voditelj), Freddy Lewis, Austin Malietoa-Brown, Easton Malietoa-Brown, Geoff  Ioane, Kulu Liava’a, Austin Malietoa-Brown, Taka Vuni i Tui Kennar.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
53. FDK Omiš 2019. Večer klapa iz iseljeništva  
49. FDK Omiš 2015. Gosti na Večeri novih skladbi  
47. FDK Omiš 2013. Gosti na 2. izbornoj večeri  
UKUPNO NASTUPA 3 2013., 2015., 2019.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA