Klapski svijet tuguje – otišla je Jana

23.Listopad.2018.

Od tužne vijesti  o odlasku  osnivačice i predsjednice ženske klape Kurjože iz Podstrane Andrijane Gilić protekla je već godina dana. U spomen na Janu nedavno je održan i memorijalni susret klapa na Kamenu. Od osnutka klape Kurjože u rujnu 2006. godine sve do odlaska Andrijana je na poziciji prvog alta, zajedno sa svojim klapskim kolegicama, plela mrežu prijateljstva i ljubavi prema klapskoj pjesmi. Iza nje su brojni nastupi i nagrade na festivalima, smotrama, koncertima i dobrotvornim akcijama. Na omiškom je Festivalu nastupala šest puta te s klapom na 48. FDK Omiš 2014. osvojila brončani omiški Leut – treću nagradu publike. Uvijek vedra, nasmijana i raspjevana na pozornici i izvan nje zračila je dobrotom i takva će ostati u mislima i srcima svih nas.

Njene prijateljice na službenom Facebook profilu klape objavile su tužnu vijest i ovako se oprostile od Andrijane ovim riječima:

“Dragi prijatelji klape Kurjože, tužna srca, ali s čvrstom vjerom u uskrsnuće u koje je i sama vjerovala, javljamo da nas je dana 23.10.2018. napustila naša osnivačica, predsjednica, ali prije svega sestra i prijateljica Andrijana Gilić. Teška ju je bolest istrgla prerano iz našeg klapskog kruga i utišala joj je ton, ali radost koju je naša Jana za života donosila svima oko sebe svjedoči kolika je čast i blagoslov bio imati je uza se. Neka ti duša otpočine u krilu Očevom, prijateljice draga, i nađi svoj mir u nebeskom koru!”

~~~~~

Susret klapa na Kamenu u spomen Andrijani