Klapski svijet tuguje – otišla je Jana

24.Listopad.2018.

Tužna vijest zatekla je ovog utorka klapski svijet. Nakon teške bolesti prerano nas je napustila Andrijana Gilić, osnivačica i predsjednica ženske klape Kurjože iz Podstrane.

Od osnutka klape Kurjože u rujnu 2006. godine sve do smrti Andrijana je na poziciji prvog alta, zajedno sa svojim klapskim kolegicama, plela mrežu prijateljstva i ljubavi prema klapskoj pjesmi. Iza nje su brojni nastupi i nagrade na festivalima, smotrama, koncertima i dobrotvornim akcijama. Na omiškom je Festivalu nastupala šest puta te s klapom na 48. FDK Omiš 2014. osvojila brončani omiški Leut – treću nagradu publike. Uvijek vedra, nasmijana i raspjevana na pozornici i izvan nje zračila je dobrotom i takva će ostati u mislima i srcima svih nas.

Njene prijateljice na službenom Facebook profilu klape objavile su tužnu vijest i oprostile se od Andrijane ovim riječima:

“Dragi prijatelji klape Kurjože, tužna srca, ali s čvrstom vjerom u uskrsnuće u koje je i sama vjerovala, javljamo da nas je dana 23.10.2018. napustila naša osnivačica, predsjednica, ali prije svega sestra i prijateljica Andrijana Gilić. Teška ju je bolest istrgla prerano iz našeg klapskog kruga i utišala joj je ton, ali radost koju je naša Jana za života donosila svima oko sebe svjedoči kolika je čast i blagoslov bio imati je uza se. Neka ti duša otpočine u krilu Očevom, prijateljice draga, i nađi svoj mir u nebeskom koru!”

..::..

Festival dalmatinskih klapa Omiš pridružuje se brojnim izrazima sućuti koji su upućeni obitelji i članicama klape Kurjože. Iskrena sućut svima koji su ožalošćeni, a tebi draga Andrijana vječni mir i spokoj, pjevaj s anđelima u klapi na nebesima!

 

                          Festival dalmatinskih klapa Omiš