Susret klapa na Kamenu u spomen Andrijani Gilić

02.Listopad.2019.

U čast sv. Mihovilu – zaštitniku župe kada se ujedno slavi i Dan mjesta, Mjesni odbor Kamen u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom Kamen, petu godinu zaredom ispod kamenske Gradine organizira susret klapa.
Ovogodišnji susret posvećen je prerano preminuloj Andrijani Gilić koja je kao predsjednica i članica klape Kurjože i predsjednica Kulturno-umjetničkog društva Kamen sudjelovala u organizaciji svih dosadašnjih Susreta klapa na Kamenu te je iznimno sudjelovala i u životu zajednice na Kamenu. U divnoj klapskoj večeri su redom nastupile klape Ankora (ž) – Podstrana, Basca (mj) – Baška Voda, Kampaneli (mj) – Donja Kaštela, Kurjože (ž) – Podstrana, Mriža (m) – Split i Pasika (m) – Kostanje.

Posebna nagrada publike, pod nazivom „Struna neba“, namijenjena klapi koja je, po mišljenju publike, pjevala s najviše duše, a koja je dodjeljena Andrijani u čast, pripala je muškoj klapi Mriža. U organizaciji Mjesnog odbora i KUD Kamen posthumno je dodijeljena zahvala Andrijani Gilić za sva dobra koja je činila. Zahvalu je primila njena sestra Anita Gilić Jurčević.