Svečano predstavljanje monografije klape Vinčace

23.Kolovoz.2021.

Festival dalmatinskih klapa Omiš i klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog u okviru programa 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, ovu subotu 28. kolovoza 2021. sa početkom u 20.00 sati predstavljaju monografiju Herci Ganza – FALA TI BOŽE, ČA IŠA SAN OVIN SVITON KLAPA VINČACE 1999.–2019.

Muška klapa Vinčace ovogodišnji je pobjednik 55. FDK Omiš prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda. Osvojivši ukupno pet zlatnih štitova, najsjajnijih omiških odličja, svrstali su se u sami vrh najtrofejnijih i najboljih klapa u povijesti Festivala. Monografija slikom i riječju govori o dvadeset godina njihovog predanog rada, prijateljstva, druženja, uspjeha i ljubavi prema klapskoj pjesmi, ali i prema Omišu, njenoj kolijevci. Sve je to svojim perom na papir prenijela i začinila vrsna spisateljica Herci Ganza, koja se već profilirala u pisanju klapskih monografija: „Festival dalmatinskih klapa Omiš 1967-2016“,„Nima vaki testamenta – biografija Ljube Stipišića Delmate“, kao i brojnih drugih.O knjizi će govoriti njeni recenzenti Bože Mimica i Ana Pernić, glavni i odgovorni urednik Radovan Baričević, te autorica Herci Ganza, dok će program moderirati Mijo Stanić, ravnatelj Festivala. Zvucima klapske pjesme promociju će začiniti protagonisti knjige, klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog.
Predstavljanje monografije planirano je u klaustru Franjevačkog samostana, a u slučaju lošeg vremena održat će se u crkvi Gospe od Karmela na Skalicama u Omišu.

Radujemo se vašem dolasku!