Druga Smotra dječjih klapa

07.Lipanj.2023.

U subotu, 10. lipnja u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš održava se Druga smotra dječjih klapa Omiš 2023. Dječje klape koje sudjeluju na natjecanju dolaze iz cijele Hrvatske: Canticum Angelorum – Zagreb, Četiri kampanela – Rab, Dominus – Rijeka, Feral – Zadar, Lantina – Zadar, Maestral – Split, Matačićevi slavuji – Omiš, Porta – Split, Riva – Zadar, Sfida – Korčula i Zagrebačke kantadurke – Zagreb.

Klape su podijeljene u dvije kategorije: osnovnoškolci i srednjoškolci, a nagrade za koje se bore su zlatni, srebrni i brončani Omiški grdelin. Natjecanje započinje u 19.30 sati u dvorištu Osnovne škole „Josip Pupačić“ na adresi Trg kralja Tomislava 1, Omiš, a ulaz na koncert je slobodan.

~~~~~

Klikom na fotografiju pogledajte službeni plakat smotre

~~~~~

Smotra dječjih klapa uvrštena je u Katalog natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Prošlogodišnje uspješno pokretanje prve Smotre i veliki Državni stručni skup na temu rada s Dječjim klapama održan u veljači ove godine već sada su pridonijeli osnivanju novih dječjih klapa u Dalmaciji, ali i cijeloj Hrvatskoj, što je primarni zadatak ovog natjecanja, a sve u svrhu očuvanja i prenošenje tradicije klapskog pjevanja i njegovanja tradicijske glazbene kulture pod zaštitom UNESCO-a.

~~~~~

Pobjednici sa 1. smotre dječjih klapa Omiš 2022.

U kategoriji A, do petnaest godina, prvo mjesto i Zlatni omiški grdelin pripao je klapi Cvit iz Imotskog pod vodstvom Vanje Domazet

~~~~~

Zlatni omiški grdelin u kategoriji B – do osamnaest godina, pripao je klapi Sfida iz Korčule pod vodstvom Josipe Favro Kurtović

~~~~~

Radnu knjižicu s programom možete pogledati ovdje!

~~~~~

Sve o 1. smotri dječjih klapa na 56. FDK Omiš 2022. možete pogledati ovdje!