Izvrsni Vinčace i Armorin u drugoj izbornoj večeri

08.Srpanj.2018.

Na maloj pjaci u Omišu u subotu je održana druga od ukupno tri izborne večeri u kojima klape traže svoju ulaznicu za mušku i žensku završnicu. U večeri je nastupilo 12 klapa, šest muških i šest ženskih i to redoslijedom FLUMEN (m)-Rijeka, STIVANJA (ž)-Trogir, DALMARI (m)-Maribor (SLO), ORŠULICE (ž)-Vodice, VINČACE (m)-Novi Vinodolski, ARMORIN (ž)-Zagreb, BOŠKET (m)-Zagreb, TERANKE (ž)-Pula, GRDELIN (m)-Zagreb, MIR (ž)-Međugorje (BiH), STINE (m)-Zagreb i FJORET (ž)-Tučepi.

Prema ocjeni stručnog žirija u kojem su sjedili mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, Vedran Ivanković, prof. Rajmir Kraljević, i dr.sc. Vladan Vuletin kod ženskih klapa najbolja je bila klapa Armorin iz Zagreba koja je osvojila visokih 47,7 bodova dok su u muškoj konkurenciji uvjerljivo najbolji bili klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, osvojivši respektabilnih 48,7 bodova.

Ženska klapa Armorin iz Zagreba

Muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog

I ovoj večeri posebnu notu dala je pobjeda Hrvatske nad Rusijom u četvrtini finala Svjetskog nogometnog prvenstva. Naime, sve klape pratile su utakmicu na obližnjem trgu ili u gledalištu. Zatim su se, dobro raspoloženi, upustili u nadmetanje za velika finala. Zbog utakmice je, naravno, i sama večer kasnila s početkom, no to baš nikome nije smetalo.

U nedjelju 8. srpnja je na rasporedu treća izborna večer kada će se žiriju predstaviti posljednjih 12 klapa. Nakon večeri znat će se deset muških i deset ženskih za završnice koje će se održati na Trgu Sv.Mihovila 20. i 21.srpnja.