Klapa Luše najbolja završne večeri ženskih klapa

25.Srpanj.2020.

U petak, 24. srpnja 2020. g na Trgu Sv. Mihovila u Omišu, pod okriljem tvrđave Mirabella, u svečanoj završnici ženskih klapa u programu Festivala dalmatinskih klapa Omiš, odzvanjala je pjesma deset ženskih klapa. Početak večeri odgodila je kiša, pa su i klape i gledatelji bili po pritiskom i radi nevremena i radi situacije oko pandemije korona virusa. Poradi ovog posljednjeg broj gledatelja koji su mogli biti u gledalištu smanjen je za skoro tri četvrtine.

Međutim, to nije omelo organizatora i klape da priredbu ipak privedu kraju.

Nastupile su redoslijedom slijedeće klape: KURJOŽE-Podstrana, LUŠE-Split, VENTULA-Split, SALONA-Solin, MERLA-Dugopolje, KAPRIC-Zadar, STIVANJA-Trogir, MIRABELLA CZK-Omiš, ORŠULICE-Vodice i FIGURIN-Zagreb.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Rajmir Kraljević, Ivana Tomić Ferić, Mirjana Siriščević, Mojimir Čačija, Marko Rogošić, Velebit Veršić i Mirko Barišić najveću ocjenu dodijelio je klapi LUŠE iz Split koje su tako po prvi put osvojile prvu nagradu i zavrijedile Zlatni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša

Druga nagrada i Srebrni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša pripala je klapi zadraskoj klapi KAPRIC dok je treće mjesto i Brončani štit sa povijesnim grbom Grada Omiša osvojila klapa ORŠULICE iz Vodica.

Poradi odgođenog početka večeri i nemogućnosti aktiviranja glasovanja gledatelja televizijskog prijenosa, jer ga nije izravno ni bilo, nagrade publike nisu dodjeljene.

U subotu 25. srpnja na redu je Završna večer muških klapa.