Klapa - Chorus Croaticus


BIOGRAFIJA:

Muški oktet (klapa) Chorus Croaticus osnovan je davne 1987. pod okriljem Hrvatske katoličke misije Bern koju danas vodi fra Gojko Zovko. Tijekom tri desetljeća u maloj alpskoj zemlji uspješno su promicali hrvatsku glazbu, prikupljali humanitarnu pomoć te širili istinu o Hrvatskoj u povijesna vremena hrvatskog osamostaljivanja, ističe maestro Frane Vugdelija, velik domoljub i osnivač klape koja je mnogo pridonijela jačanju hrvatsko-švicarskog prijateljstva.

Ivo Šavar, član okteta i suosnivač Chorus Croaticusa poklonio je maestru Vugdeliji simboličan poklon za golem trud i upornost u vođenju vokalne skupine. Članovima ansambla dodijeljene su diplome za dugogodišnju vjernost i ustrajnost u promicanju dalmatinske pjesme i hrvatske kulture u Švicarskoj.

Voditelj Hrvatske katoličke misije Solothurn fra Šimun Šito Ćorić dugogodišnji je prijatelj i suradnik klape.

Chorus Croaticus izdao je do sada četiri CD-a. Nastupali su nekoliko puta na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Tijekom godine bilježe mnogobrojne nastupe u domovini i okolnim zemljama. Voditelj klape je maestro Frane Vugdelija, glazbeni entuzijast i svestrani Hrvat, koji i nakon tri desetljeća ne odustaje od klapske pjesme, zajedništva i prijateljstva domovinske i iseljene Hrvatske.

SASTAV KLAPE:
1. tenor Frane Vugdelija
2. tenor Denis Radičević,  Miljenko Plišić
Bariton Viorel Raviele
Bas  Luca Ventrice, Josip Borozni
Glazbeni voditelj Frane Vugdelija

 

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
40. FDK Omiš 2006. Večer klapa iz dijaspore  
31. FDK Omiš 1997. Gosti festivala  
30. FDK Omiš 1996. Gosti festivala  
29. FDK Omiš 1995. Gosti festivala  
28. FDK Omiš 1994. Gosti festivala  
27. FDK Omiš 1993. Gosti festivala  
UKUPNO NASTUPA

6

1993., 1994., 1995., 1996., 1997., 2006.

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

-----

FOTO GALERIJA