Klapa - Kartolina


BIOGRAFIJA:

Mješovita klapa Kartolina je osnovana u gradu Windsor-u, Ontario, Kanada, pri hrvatskoj župi Sv. Franje Asiškog, od strane nekolicine glazbenih entuzijasta pod vodstvom prof. Višnje Tijardović. Ime klape je odabrano kao simbolička veza između domovine i domovinskih običaja (klapske pjesme) s Hrvatima izvan domovine. Kartoline - poštanske razglednice, su ne tako davno, bile jedan od osnovnih načina veze i komunikacije i prenosile su tople pozdrave i dobre želje, uz prekrasne slike i motive. Mnoge kartoline su prava mala umjetnička djela, koja se rado čuvaju i iznova gledaju i čitaju. Želja članova klape Kartolina je upravo to, da pronosi motive Dalmacije i Hrvatske kroz klapsku pjesmu, gdje god ima ljudi koji je vole i koji je žele čuti. Posebno se to odnosi na područje Kanade i Amerike u okolici Windsor-a, gdje će klapa kao prva na tom području, nastojati promicati klapsku pjesmu među Hrvatima dijaspore, ali i među ostalim ljubiteljima glazbe.

Članovi klape su za svoje djelovanje posebno inspirirani i motivirani odlukom UNESCO-a 2012 god. o uvrštavanju klapske pjesme u nematerijalna kulturna dobra čovječanstva.

Klapa je imala čast i ogromno zadovoljstvo sudlejovati na jubilarnom 50. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, kao gost na večeri novih skladbi, a sudjelovala je i na Večeri klapa iz iseljeništva na 53. FDK Omiš 2019.

SASTAV KLAPE:
Sopran Višnja Tijardović
Alt Daniela Papac, Gabriela Tijardović i Bernardica Rodzik
Tenor Zoran Tijardović
Bas Frank Pavičić i Dominik Tijardović
Glazbeni voditelj Višnja Tijardović

U klapi je pjevala i Tina Pavičić.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
53. FDK Omiš 2019. Večer klapa iz iseljeništva  
50. FDK Omiš 2016. Gost na Večeri novih skladbi  
     
UKUPNO NASTUPA

2

2016., 2019.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA