Klapa - Maraška


BIOGRAFIJA:

Mješovita klapa Maraška osnovana je u 10. mjesecu 2013. godine kao klapa Arsenal. Iste godine, nakon samo dva mjeseca postojanja, krenula je na pozornice božićnih i novogodišnjih koncerata pokazavši da može postati sasvim ozbiljna i kvalitetna klapa. Da to nije samo subjektivno utvaranje potvrdila je i audicija za Festival mješovitih klapa Omiš 2014., održana koncem zime iste godine. S radošću primaju vijest da su, još svježi i neiskusni, dobili prigodu nastupati na tako značajnoj manifestaciji dalmatinskog klapskog pjevanja. Prvi je nastup na uvaženom festivalu prošao uspješno.

Klapa nastavilja ozbiljno raditi. Nastupa na brojnim smotrama županijskog i međužupanijskog značaja, a jednom su pozvani na lijepu glazbenu manifestaciju u slovenski gradić Podčetrtek, gdje domaćini gaje zadivljujuću ljubav prema dalmatinskom melosu. Klapi je to bio i prvi međunarodni nastup. Pozvani su i ove jeseni.
Odnedavna nosimo ime Maraška. To je  ime autohtone zadarske voćke od koje se, kako znate, prave svjetski poznati likeri i sokovi. U Zadru je djelovala klapa Maraska pa smo mi uzeli ovo izvorno, lokalno ime, ne ponavljajući ono koje je već postojalo. 

Klapa je sudjelovala i na jubilarnom 50. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016. na večeri mješovitih klapa.

POSTAV KLAPE:
1. sopran Vanjuša Stura 
2. sopran Nensi Segarić i Sandra Mrušić 
1. alt  Jelena Laća 
Bariton Ivica Antić
Bas  Vjekoslav Strazina i Ivica Leskur
Glazbeni voditelj  Jelena Laća

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
50. FDK Omiš 2016. Večer mješovitih klapa   
49. FDK Omiš 2015. Večer mješovitih klapa   

KONTAKT PODACI:

Jelena Laća: 091 533 55 66

ZADAR, Ljudevita Gaja 41

FOTO GALERIJA