Klapa - Mindula


BIOGRAFIJA:

Klapa Mindula iz Okruga Gornjeg, otok Čiovo, osnovana je u travnju 2007.g. otkada neprekidno djeluje pri KUD-u Mindula. Postava klape se nemali broj puta mijenjala, ali je uvijek ostala stabilna i omogućila klapi kontinuitet u radu. Njeguje izvorni klapski izričaj te obrade duhovnog i svjetovnog karaktera. Klapa broji 9 članica koje sa svojim voditeljem prof. Mariom Markovinom vrijedno rade napromicanju tradicijske klapske pjesme, ali i promicanju kulturno- turističkih vrednota općine Okrug.

Tijekom svog djelovanja klapa je sudjelovala na velikom broju glazbenih manifestacija, izložbi, promocija knjiga, humanitarnih dogadanja po Dalmaciji, Zagorju, Slavoniji i Hercegovini, te mnoštvu susreta klapa.

Posebno su ponosne na organizaciju smotre klapa, samostalnog koncerta u sklopu Okruških ljetnih večeri, Božićnog koncerta na kojeg se klape rado odazivaju, te seminara ženskog klapskog pjevanja uz potporu FDK Omiš, prvi takve vrste u Dalmaciji na koji im dolaze članice klapa iz cijele Hrvatske!

U ovom sastavu od 2015.g. otkad je pod vodstvom prof. Maria Markovine klapu krasi snažan osjećaj zajedništva i klapskog života kojeg svaka članica živi u punom smislu riječi.

 

SASTAV KLAPE:
1. sopran Ivana Munjiza
2. sopran Ivana Cvetko, Anita Ivelja i Ljubica Brešan
1. alt Ivana Miše i Ana Radić Handanović
2. alt Ivana Buličić, Jolanda Prga i Maja Prga
Glazbeni voditelj Mario Markovina, prof.

 

NASTUPI NA FESTIVALU:

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

Ana Handanović

091 524 77 66

FOTO GALERIJA