Klapa - Obilanca


BIOGRAFIJA:

Ženska klapa Obilanca nazivom upućuje na obilje ljepote dalmatinske klapske pjesme, koju njeguje uz istančani sluh i budno oko svojega voditelja Davora Capkovića. Vrijeme postojanja vole brojati od njegova dolaska, tj. od veljače 2012. godine.

Od tada pa do danas Obilanca je sudjelovala u liturgiji u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu, a prvi nastup ostvarila je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u prosincu 2012. kao gost na koncertu klape Nostalgija. Uslijedio je potom nastup u ciklusu koncerata dalmatinskih klapa grada Zagreba te sudjelovanje na humanitarnom koncertu „Za sve majke“.

Nostalgija za jugom i ovaj put se pretočila u klapsku pjesmu, koju članice Obilance nastoje sačuvati u njezinoj izvornosti. Upoznale su se u Akademskom zboru „Palma“ u Zagrebu gdje žive i djeluju, iako ih većina dolazi iz Dalmacije (Klis, Omiš, Split, Šibenik, Zadar). Svoje različite karaktere i interese spojile su u zajednički klapski timbar kojim nastoje vjerno svjedočiti tradiciju dalmatinske klapske pjesme.

POSTAV KLAPE:
1. sopran Ana Anić 
2. sopran Dobrila Zvonarek, Ivana Skender, Nikolina Pucar
1. alt Ana Štrkalj,  Ivona Brkić
2. alt  Carolina Renić, Jelena Čipčić, Martina Milić 
Glazbeni voditelj Davor Capković

U klapi su pjevale Maja Veža, Ivana Stopfer i Antonija Džakula.

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
50. FDK Omiš 2016. Završna večer ženskih klapa  
47. FDK Omiš 2013. Večer klapa debitanata   

KONTAKT PODACI:

Ana Štrkalj:

[email protected]

 

FOTO GALERIJA