Klapa - Stine


BIOGRAFIJA:

Klapu Stine čini pet prijatelja. Kao osobnosti razlikuju se u mnogočemu, ali ono što je dio svakog od njih ljubav je prema klapskoj pismi i drugim guštima što se vežu uz taj biser dalmatinskog i hrvatskog identiteta. Uz višegodišnje prijateljevanje upravo je pjesma ona koja ih veže još više i kroz koju se najbolje razumiju.
Četvorica članova fetivi su Dalmatinci, a peti je prijatelj Slavonac za kojeg kažu da je dalmatinska duša u slavonskom tijelu.
Iza njih je mnoštvo neformalnih druženja uz pjesmu, pjevanja na ulici, u studentskoj sobi, jednom riječju pjevanja „za gušt“, a takve prigode bile su pokretač ozbiljnog umjetničkog djelovanja. Klapa je službeno osnovana u siječnju 2013.g. Od tada se pojavljuje na brojnim i najprestižnijim kulturnim manifestacijama, susretima i smotrama klapa - od Dalmacije, Kvarnera i Istre do onih u unutrašnjosti Hrvatske. Brzo su prepoznati kao kvalitetan sastav na klapskoj sceni mlađe generacije, o čemu svjedoči osvojenih ukupno 6 nagrada stručnog žirija i publike na Festivalu studentskih klapa na kojem su nastupali od 2014. do 2016. g., osvojena prva nagrada stručnog žirija na Večeri debitanata 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. i plasman u prestižno finale iste godine, te osvojena druga nagrada stručnog žirija na Festivalu klapske pisme Posušje 2016. g. Klapa je sudjelovala i na jubilarnom 50. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016. U svom debitantskom nastupu, kao najbolji debitanti ostvarili su sudjelovanje na izbornim večerima na kojima su izborili natjecanje u završnoj večeri muških klapa.

Na 51. Festivalu dalmatinsklih klapa Omiš 2017. dobili su najviše glasova publike u gledalištu i time zavrijedili Zlatni leut – prvu nagradu publike, svoj najveći uspjeh. Klapa je 2018.  sudjelovala na etabliranom festivalu klapa Aklapela koji se održava u Dubrovniku pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Svečanim koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu u lipnju klapa obilježava pet godina djelovanja, a u bliskoj budućnosti u planu je snimanje CD-a te brojni drugi projekti.
U repertoaru prevladavaju izvorni dalmatinski napjevi, te uz njih skladana klapska glazba i obrade popularnih stvari.

POSTAV KLAPE:
1. tenor  Antonio Bogojević
2. tenor  Vedran Klisarić
Bariton Roko Perić 
Bas Ivan Zaradić i  Marko Ivanov
Glazbeni voditelj  Antonia Mimica

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
51. FDK Omiš 2017. Završna večer muških klapa 1.NAGRADA PUBLIKE
50. FDK Omiš 2016. Završna večer muških klapa  
Večer klapa debitanata  1.NAGRADA STRUČNOG POVJERENSTVA

KONTAKT PODACI:

Klapa Stine, Čapljinska 16, 10000 Zagreb

OIB: 52892106826
IBAN HR8523400091110836588


Kontakt:


 Ivan Zaradić, predsjednik - 098 888 183

Roko Perić, tajnik - 098 500 476

FOTO GALERIJA