Klapa - Stine


BIOGRAFIJA:

Klapu Stine čini pet prijatelja. Kao osobnosti razlikuju se u mnogočemu, ali ono što je dio svakog od njih ljubav je prema klapskoj pismi i drugim „guštima“ što se vežu uz taj biser  dalmatinskog identiteta. Uz višegodišnje prijateljevanje upravo je pjesma ona koja ih veže još više i kroz koju se najbolje razumiju.

Četvorica članova fetivi su Dalmatinci, a peti prijatelj Slavonac zarobljena je dalmatinska duša u slavonskom tijelu.

Iza njih je mnoštvo neformalnih druženja uz pjesmu, pjevanja na ulici, u studentskoj sobi, jednom riječju pjevanja „za gušt“, a takve prigode bile su pokretač ozbiljnog umjetničkog djelovanja. Klapa je službeno osnovana u siječnju 2013. godine. Od tada se pojavljuje na mnogim kulturnim manifestacijama, susretima i smotrama klapa kao što su smotre klapa u Puli, Sisku, na otoku Pašmanu, Krku i sl. Brzo su prepoznati kao kvalitetan sastav na klapskoj sceni mlađe generacije, o čemu svjedoči osvojenih ukupno 6 nagrada stručnog žirija i publike na Festivalu studentskih klapa na kojem su nastupali od 2014. do 2016. god. Cilj klape je sudjelovanje na prestižnom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Klapa nema voditelja, a povremeno surađuje s nekolicinom vanjskih suradnika.

U repertoaru prevladavaju izvorni dalmatinski napjevi, te uz njih skladana klapska glazba i obrade popularnih stvari. 

Klapa je sudjelovala i na jubilarnom 50. Festivalu dalmatinsklih klapa Omiš 2016. U svom debitantskom nastupu, kao najbolji debitanti ostvarili su sudjelovanje na izbornim večerima na kojima su izborili natjecanje u završnoj večeri muških klapa. Na 51. Festivalu dalmatinsklih klapa Omiš 2017. dobili su najviše glasova publike u gledalištu i time zavrijedili Zlatni leut.

POSTAV KLAPE:
1. tenor  Antonio Bogojević
2. tenor  Vedran Klisarić
Bariton Roko Perić 
Bas Ivan Zaradić i  Marko Ivanov
Glazbeni voditelj  Antonia Mimica

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
51. FDK Omiš 2017. Završna večer muških klapa 1.NAGRADA PUBLIKE
50. FDK Omiš 2016. Završna večer muških klapa  
Večer klapa debitanata  1.NAGRADA STRUČNOG POVJERENSTVA

KONTAKT PODACI:

Ivan Zaradić:   098 888 183

FOTO GALERIJA