Klapa - Stivanja


BIOGRAFIJA:

Grad Trogir je poznat po svjetskoj spomeničkoj baštini te muškom klapskom pjevanju. Međutim, velika ljubav nekolicine mladih žena prema sakralnom pjevanju, na inicijativu njihovog voditelja Vinka Buble, urodila je 2008. g. osnivanjem prve trogirske ženske klape „Stivanja“.  Riječ Stivanja označava dane proslave zaštitnika grada sv. Ivana Trogirskog.

U svom sedmogodišnjem djelovanju klapa „Stivanja“ je postala nezamjenjivi dio koncertne ponude Trogirskog ljeta te je prisutna u svim značajnim kulturno-umjetničkim i sakralnim događanjima grada. Od značajnijih djelovanja izvan grada i okolice, klapa navodi gostovanja u Kuli Norinskoj (Metković), Krapinskim Toplicama, gradu Pazinu te Boki Kotorskoj u Crnoj Gori. Sudjelovanjima na festivalima zabavne glazbe, klapa je ostvarila značajan iskorak na Trogirskom festivalu, predstavljajući se u kategoriji popularne glazbe. U istoj kategoriji, na Marko Polo Festivalu u Korčuli, osvojila je 1. mjesto u kategoriji debitanata. Uključena u različita humanitarna i prijateljska djelovanja grada, klapa s ponosom ističe gostovanje u njemačkom gradu Vaterstattenu te nizozemskom Tillburgu i Rotterdamu.

S obzirom na prepoznat značaj u promicanju turističke i gospodarske ponude svoga grada, ženska klapa „Stivanja“ je 2013. g. dobila nagradu grada Trogira.

POSTAV KLAPE:
1. sopran  Lorena Gaube
2. sopran  Marija Parčina, Đina Županović
1. alt  Marijana Ćurak, Marina Ćaleta Rade
2. alt Sanja Hrsto, Sanja Rozga, Matea Biočić, Maja Buble Buličić
Glazbeni voditelj Mario Markovina, prof.

U klapi je pjevala Petra  Hrženjak, Mirela Jagnjić, Vesna Delić, Danira Buble i Vanja Bilić

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
52. FDK Omiš 2018. Izborna večer m/ž klapa  
49. FDK Omiš 2015. Večer debitantskih klapa PRVA NAGRADA PUBLIKE

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

Mario Markovina - 098 979 7394

Adresa klape: Dr. Franje Tuđmana 40, 21220 Trogir

FOTO GALERIJA