Klapa - Valovi


BIOGRAFIJA:

Ženska klapa Valovi osnovana je 2002. godine i od tada neprestano djeluje. Osam članica klape pripadaju drugoj generaciji Hrvata. To su kćeri hrvatskih iseljenika koji desetljećima žive u Argentini i sve govore hrvatski jezik. Jedna članica je Argentinka koja se klapi pridružila iz ljubavi prema pjevanju. Sve članice od mladih dana pjevaju u raznim vokalnim skupinama, te neprekidno sudjeluju u radu Hrvatske zajednice.Najveći dio repertoara klape Valovi sadrži obrade izvornih napjeva čime klapa daje svoj doprinos očuvanju naše kulturne baštine. Rezultat je takvog rada i prvi nosač zvukl pod nazivom „Valovi uživo“ 2011. godine. Drugi nosač zvuka „Dobre djevojke“ studijski su snimile 2015. godine.

Klapa ima repertoar koji uključuje djela iz cijelog svijeta na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku i jedina su ženska klapa u Argentini. Voditelji klape su bili  Ivo Puches, Leticia de Luca, Gabriel Apromiano i Javier Zetner  koji je obradio brojne glazbene aranžmane za klapu. Klapa povremeno surađuje s maestrom Joškom Ćaletom, a 2017. godine i s Ninom Kordićem.

U studenom 2017. godine zajedno s muškom klapom BA iz Buenos Airesa klapa organizira Prvi susret klapa u Argentini koji se održao u Buenos Airesu i drugim argentinskim gradovima. Pored dvije domaće klape na susretu su gostovali muške klape Vinčace iz Novog Vinodolskog i klapa HKŽ Croatia iz Munchena, ženska klapa Dišpet iz Zagreba, a nazočio je i ravnatelj omiškog festivala prof. Mijo Stanić. Tom prigodom potpisna je i Povelja o suradnji s Festivalom dalmatinskih klapa u Omišu.

U Buenos Airesu u ožujku 2018. godine Odlukom tadašnje Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović klapa Valovi odlikovana je Poveljom Republike Hrvatske.

Na 53. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2019.  klapa je sudjelovana  na Večeri klapa iz iseljeništva.

2023. godine klapa Valovi ponovno posjećuje i gostuje u domovini njihovih predaka. Tako je jedna od sudionica Susreta klapa Hrvata izvan Republike Hrvatske

Simpatičnim djevojkama iz klape Valovi ni ovo nije dosta, pa kad su već, ponavljamo, u domovini svojih predaka održali su mini turneju:
-12.6. u Samoboru,Trg Kralja Tomislava u 17.30
-13.6. u Puli, Trg Portarata u 20.00
-15.6. na Krku, Frankopanski Kaštel u 21.00 i 
-17.6. na Rabu, Rab sv. Evangelista u 21.00 sat.

SASTAV KLAPE:
1. sopran Cecilia Fernandez Šarić
2. sopran Ana Premužić, Ines Cano, Daria Trošelj, Karina Jerković
1. alt Jelena Nadinić, Ivana Šimunić
2. alt Silvia Detelić, Stella Hubmayer
Glazbeni voditelj Isabella Ramos Mejia

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
53. FDK Omiš 2019. Večer klapa iz iseljeništva  
UKUPNO NASTUPA 1 2019.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA

~~~~~

Klapa Valovi na Susretu klapa Hrvata izvan Republike Hrvatske u HNK Zagreb, lipanj 2023.