Klapa - Valovi


BIOGRAFIJA:

Klapa Valovi su ženska vokalna skupina iz Buenos Airesa, ARG. Osam članica klape pripadaju drugoj generaciji Hrvata. To su kćerke hrvatskih iseljenika koji desetljećima žive u Argentini i sve govore hrvatski jezik. Jedna članica je argentinka koja se pridružila klapi iz ljubavi prema pjevanju. Sve članice od mladosti pjevaju u raznim vokalnim skupinama te neprekidno sudjeluju u radu Hrvatske zajednice. Najveći dio repertoara sadrži obrasde izvornih napjeva čime klapa daje svoj doprinos očuvanju naše nkulturne baštine. Rezultat takvog rada je i prvi nosač zvuka pod nazivom "Valovi uživo" iz 2011. godine. Drugi nosač zvuka "Dobre djevojke" studijski su snimile i obradile 2015. godine.
Valovi imaju repertoar koji uključuje djela iz cijelog svijeta na hrvatskom,  engleskom i španjolskom jeziku i jedina su ženska klapa u Argentini. Voditelji klape bili su Ivo Puches, Leticia de Luca, Gabriuel Ampromiano i Javier Zentner koji je obradio brojne glazbene aranžmane posebno za Valove. Klapa povremeno surađuje i s maestrom Joškom Ćaletom, a 2017. i s Nino Kordićem.
U studenom 2017. godine zajedno s muškom klapom BA iz Buenos Airesa klapa organizira i Prvi susret klapa u Argentini koji se održao u Buenos Airesu i drugim gradovima. Pored dvije donaće klape na susretu su gostovale i  ženska klapa Dišpet iz Zagreba, klapa Vinčace i Novog klapa HKŽ Croatia iz Munchena, a gost je bio i ravntelj Festivala dalmatinskih klapa Omiš prof. Mijo Stanić, te je tom prigodom potpisana Povelja o suradnji s Festivalom.
U Buenos Airesu u ožujku 2018. godine odlukom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, klapa Valovi odlikovana je Povlejom Republike Hrvatske.

SASTAV KLAPE:
1. sopran Cecilia Fernández Saric
2. sopran Ana Premuzic, Ines Cano, Daria Troselj, Karina Jerković
1. alt  Jelena Nadinuć, Ivana Šimunić
2. alt Silvia Detelic,  Stella Hubmayer
Glazbeni voditelj Isabella Ramos Mejia

 

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
53. FDK Omiš 2019. Večer klapa iz iseljeništva  
     
UKUPNO NASTUPA

1

2019.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

FOTO GALERIJA