Klapska pjesma u dijaspori – mješovita klapa Kartolina

25.Studeni.2021.

Kartoline – poštanske razglednice, su ne tako davno, bile jedan od osnovnih načina veze i komunikacije i prenosile su tople pozdrave i dobre želje, uz prekrasne slike i motive. Mnoge kartoline su prava mala umjetnička djela, koja se rado čuvaju i iznova gledaju i čitaju. Članovi klape Kartolina pronose motive Dalmacije i Hrvatske kroz klapsku pjesmu , gdje god ima ljudi koji je vole i koji je žele čuti, a posebno na području Kanade i Amerike u okolici Windsor-a.
mjesovita_kartolina_01

Klapa je nastupila u 2016. godini na više istaknutih koncerata klapske glazbe u Hrvatskoj, od kojih je najpoznatiji bio 50. Festival dalmatinskih klapa Omiš, kao gost izvođač. U sklopu Večeri klapa iz iseljeništva klapa je na omiškom festivalu nastupila i 2019. godine na njegovu 53. izdanju.
Klapa je organizator prvog klapskog koncerta u Windsoru 2015. godine u umjetničkoj galeriji Windsor, a koji je postao redoviti godišnji događaj. Na koncertima zanimljivih naslova osim klape Kartolina nastupaju i gosti. Tako su i 2018. u svom trećem izdanju ugostili i mušku klapu Krunik iz Kučina.Ne treba zanemariti važnost u radu, odgoju i obrazovanju djece, a posebno u dijaspori. Da ne zaborave svoje korijene, domovinu svojih roditelja. Tako su vrijedni članovi klape utemeljili i dječju klapu Fritule  koja je nastupila na 53. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Pa kad već postoji mješovita i ženska klapa, zašto ne i muška? 2020-te godine osnovana je i muška klapa Berekin koja za sada intenzivno radi i uvježbava se.

Na virtualnom koncertu klapa iz iseljeništva održanom prošle godine klapa Kartolina otpjevala je pjesmu “Aleluja” autora Leonarda Cohena u obradi Višnje Tijardović (na engleskom i na hrvatskom jeziku).

U klapi Kartolina pjevaju: Višnja Tijardović (voditeljica klape), Gabriela Tijardović, Daniela Papac, Bernardica Rodzik, Zoran Tijardović, Frank Pavičić i Dominik Tijardović.

Više o klapi Kartolina pogledajte na web stranici klape!


FOTOGALERIJA