Klapska pjesma u dijaspori – mješovita klapa Kartolina

28.Studeni.2015.

Kartoline – poštanske razglednice, su ne tako davno, bile jedan od osnovnih načina veze i komunikacije i prenosile su tople pozdrave i dobre želje, uz prekrasne slike i motive. Mnoge kartoline su prava mala umjetnička djela, koja se rado čuvaju i iznova gledaju i čitaju. Članovi klape Kartolina pronose motive Dalmacije i Hrvatske kroz klapsku pjesmu , gdje god ima ljudi koji je vole i koji je žele čuti, a posebno na području Kanade i Amerike u okolici Windsor-a.

mjesovita_kartolina_01

Po prvi put u Windsoru, Ontario, održati će se koncert tradicionalnog narodnog klapskog pjevanja iz Dalmacije (Hrvatska) u izvedbi klape Kartolina. Koncert će se održati 4. prosinca, 2015. u 19:00, u Umjetničkoj galeriji Windsor. Tijekom stanke održati će se aukcija umjetničkih fotografija Denija Ulića (Omiš, Hrvatska).

plakat_kartolina_koncert_2015

Ne treba zanemariti važnost u radu, odgoju i obrazovanju djece, a posebno u dijaspori. Da ne zaborave svoje korijene, domovinu svojih roditelja. Tako su vrijedni članovi klape utemeljili i dječju klapu. Ženska dječja klapa “Fritula” redovito radi već neko vrijeme!

fritule-kartoliona-01

Više o klapi Kartolina pogledajte ovdje!