Najbolja skladba “Španjola” autorskog para Dragojević-Bonačić

20.Srpanj.2020.

Večeri novih skladbi na Trgu Stjepana Radića u Omišu u petak 17. srpnja 2020. službeno je započeo 54. Festival dalmatinskih klapa. Na “maloj pjaci” nastupilo je jedanaest klapa i izvelo dvanaest novih skladbi.
Stručni ocjenjivački sud radio je u sastavu Rajmir Kraljević, Mirjana Siriščević, Ivana Tomić Ferić, Blaženko Juračić i Marijo Krnić.

Vicko Dragojević autor glazbe Španjola na stihove Vedrana Bonačića u izvedbi muške klape Kaše iz Dubrovnika pobjednik je na Večeri novih skladbi 54. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, čime je zavrijedio Zlatnu plaketu kao autor najuspješnije nove skladbe. Klapa Kaše je prema ocjenama žirija zavrijedila i Nagradu za najbolju izvedbu.

Drugo mjesto i srebrna plaketa pripala je Živki Ključi za skladbu U oni dan na stihove Ružane Kovač u izvedbi novljanske klape Vinčace, dok su treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva podijeli autorski par Vinko Didović i Pjero Mirić za skladbu Ne umiru kapetani u izvedbi domaće klape Oneum i Roko Radovan autor glazbe i stihova za skladbu Dozivju nas glasi u izvedbi muške klape Korda iz Lumbarde.
Nagradu za najbolje stihove i plaketu “Drago Ivanišević” prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu Dinko ŠkevinIvan J. Bošković i Bože Mimica dobio je Pjero Mirić.
Nagrada za najuspješniju skladbu prema glasovima publike nije dodijeljena zbog malog broja gledatelja uslijed poštivanja epidemioloških mjera.

Program je vodila Edita Lučić Jelić.