Najbolje ženske klape zagrebački Armorin i domaća klapa Mirabela

22.Srpanj.2023.

U završnoj večeri ženskih klapa 57. omiškog Festivala, održanoj u petak 21. srpnja na Trgu sv. Mihovila, najbolja klapa prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva bila je klapa Armorin iz Zagreba. Osim Zlatnog štita s povijesnim grbom Grada Omiša. Armorinkama je  pripao i brončani leut, treća nagrada prema glasovima publike. Srebrni štit, za samo jednu desetinku boda zaostatka, pripao je klapi Kapric iz Zadra koja je osvojila i srebrni leut, drugu nagradu publike. Treću nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, brončani štit osvojila je klapa Oželanda iz Zagreba.

~~~~~

~~~~~

Domaćoj klapi Mirabela CZK publika je poklonila najviše svojih glasova i time je Zlatni omiški leut ostao u gradu domaćinu festivala.

~~~~~

U završnoj večeri još su nastupile ženske klape: Zvizdan iz Posušja, Porto Re iz Kraljevice, Drača iz Mostara, iz Zagreba, Ventula iz Splita i Kurjože iz Podstrane.

Voditelji završne večeri, koja se emitirala u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji, bili su Edita Lučić Jelić i Miljenko Cvitković.

~~~~~

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu: Antonela Burić, mag.mus, klapski tenor Branko Tomić, prof. Ivo Lise, prof. Jasminko Šetka, doc.mr.art. Blaženko Juračić, klapski tenor Tonči Miletić Gulin i dr.sc. Ivana Tomić Ferić .

~~~~~

~~~~~

FOTOGALERIJA NAGRAĐENIH

FOTOGALERIJA KLAPA SUDIONICA

~~~~~

POKROVITELJ VEČERI