Tradicionalni koncert FDK u Lisinskom

08.Prosinac.2023.

U organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš ove godine održao se 37. tradicionalni koncert najboljih dalmatinskih klapa u hrvatskom glazbenom hramu u srcu Zagreba.
Na koncertu su nastupili osvajači odličja 57. omiškog Festivala održanog ovog ljeta: mješovite klape Kampaneli iz Donjih Kaštela i Žrnovnica iz Žrnovnice, ženske klape Armorin i Oželanda iz Zagreba, Kapric iz Zadra i Mirabela CZK iz Omiša, te muške klape Dalmari iz Maribora, Mriža iz Splita i apsolutni pobjednici festivala u kategoriji muških klapa zagrebačka klapa Bošket. Kao gost koncerta nastupio je bibinjski pjevač Ivica Sikirić Ićo.
Program je vodila Edita Lučić Jelić.

Koncert u Lisinskom glazba je za dušu svim Zagrepčanima i brojnim Dalmatincima u Zagrebu, kako onima koji žive i rade u hrvatskoj metropoli, tako i studentima koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz pjesmu, ali i kroz zajednička druženja poslije koncerta.

~~~~~

~~~~~

Ovogodišnji dio programa 37. tradicionalnog koncerta posvećen je u čast velikog klapskog tenora Vinka Coce povodom desete obljetnice njegove smrti. Tako su posjetitelji koncerta osim uživanja u vrhunskim interpretacijama tradicijskih dalmatinskih pjesama čuti i klapske izvedbe velikih Cocinih uspješnica.

Tradicionalna gostovanja najboljih klapa u Lisinskom pridonose učvršćivanju odnosa između Zagreba i Omiša, te suradnji koja je postala simbolom zajedništva sjevera i juga Hrvatske.

~~~~~

~~~~~

FOTOGALERIJA

~~~~~

Kliknite na fotografiju i poslušajte prilog CMC-a

~~~~~

Festival dalmatinskih klapa zahvaljuje CMC – Croatian Music Channel na prilogu s 37. koncerta “Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar” iz koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.