Trijumf maestra Joška Ćalete u Večeri novih skladbi

01.Srpanj.2024.

Skladba „Jopet si mi u son došla“ autora glazbe Joška Ćalete i stihova Ante Valčića, osvojila je zlatnu plaketu prema ocjenama stručnog povjerenstva u Večeri novih skladbi na 58. omiškom Festivalu. Skladbu je pjevala zadarska ženska klapa Kapric koja je za najbolju izvedbu nagrađena zlatnom plaketom.
Druga nagrada prema ocjenama struke dodijeljena je autorima skladbe „Šapjen“, Blaženku Juračiću autoru glazbe i Marini Čapalija

autorici stihova, također u izvedbi klape Kapric. Stručno povjerenstvo u sastavu dr.sc. Ivana Tomić Ferić, dr.sc. Mirjana Siriščević i mag. mus. Antonia Tomas, odlučilo je treću nagradu ravnopravno podijeliti Vedranu Bonačiću autoru glazbe i Pjeru Miriću autoru stihova za skladbu „Tira! Mola!“ u obradi Vicka Dragojevića koju je izvela klapa Morbin iz Donjeg Humca, te Vicku Dragojeviću autoru glazbe za skladbu “Miholjice” na stihove Iva Vojnovića u izvedbi muške klape Kaše iz Dubrovnika.

Najviše simpatija i zlatna plaketa publike pripale su autoru glazbe Mili Čačiji Čaji i stihova Dinku Škevinu za šaljivu skladbu “Fumade” koju je izvela ženska klapa Preženca iz Zadra.

~~~~~

Stručni žiri za odabir najboljih stihova u sastavu omiška pjesnikinja Branka Mlinar, književnik Siniša Vuković i prof. Bože Mimica Điran, dodijelio je pjesniku Pjeru Miriću plaketu „Drago Ivanišević” kao autoru najboljih stihova za pjesmu „Tira! Mola!“.

U revijalnom djelu večeri prije proglašenja pobjednika nastupila je ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, višestruke pobjednice omiškog Festivala, koje su početkom godine obilježile 20 godina djelovanja. Tom je prigodom umjetnički voditelj Festivala maestro Mojimir Čačija uručio prigodnu plaketu. Program je vodila Edita Lučić Jelić.

~~~~~

FOTOGALERIJA