Večeri u čast Vinka Coce svečano otvoren 58. FDK Omiš 2024.

29.Lipanj.2024.

U petak, 28. lipnja koncertom u čast trogirskog slavuja Vinka Coce svečano je otvoren 58. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2024.
Čast da podigne Festivalsku zastavu pripala je Borisu Brzoviću, dugogodišnjem vrijednom voditelju radne grupe koja se brine da sve na omiškim trgovima bude spremno za nastupe klapa.
Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika grada Omiša Ive Tomasovića koji je službeno otvorio Festival nastupile su klape: Ivo Lozica (mj) iz Lumbarde, Stivanja (ž) iz Trogira, Cambi (m) iz Kaštel Kambelovca, Kampanel (m) iz Zagreba i klapa Trogir s kojom je Coce započeo svoju blistavu pjevačku karijeru.
Na zadovoljstvo brojne publike na Trgu sv. Mihovila, redale su se Cocine uspješnice iz njegove karijere s klapom Trogir ali i one iz njegove solističke karijere.
Ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić uručio je klapi Trogir povodom 60. obljetnice osnutka prigodan poklon, rad omiškog umjetnika Tea Baučića.
Kao uspomenu na ovu večer, umjetnički voditelj Festivala maestro Mojimir Čačija uručio je Janji Coce, supruzi pokojnog Vinka, prigodnu plaketu. Ona se s puno emocija zahvalila organizatorima, klapama i publici na predivnom koncertu.

~~~~~

Na kraju su sve klape zajedno zapjevali Vilo moja i Švet’ Ivane o’ moga Trogira, a u pjesmi im se pridružila publika na Trgu sv,. Mihovila.

~~~~~

~~~~~