Festival 53. put na omiškim pjacama

18.Srpanj.2019.

Dragi klapski prijatelji,
evo nas 53. put na omiškim pjacama podno legendarne kule Mirabella da pjesmom slavimo i čuvamo baštinu naših predaka. Evo nas opet na okupu u ishodištu da odaberemo najbolje od najboljih u klapskom suzvučju radosti i ljepote. Evo nas opet na klapskom Olimpu da u zajedništvu i veselju dočekujemo zore ispod stare Žižule. Svim sudionicima Festivala od srca želim da se u našem gradu ugodno osjećaju i da bez obzira na rezultate koje ostvare kući ponesu i svima prenesu najljepše uspomene. Svim posjetiteljima želim da se opuste i uživaju u kajdama iz zvonkih glasova koje se i ovog ljeta razlijevaju po kaletama i tavernama Omiša. Svim pokroviteljima i sponzorima zahvaljujem što su prepoznali ulogu i zadaću omiškog festivala te ga i ove godine podržali. Najveća zahvala svim vrijednim djelatnicima, volonterima i suradnicima koji marljivo i samozatajno pridonose da nam, na diku i ponos grada, Festival dalmatinskih klapa blista najljepšim sjajem.

U programu ovogodišnjeg festivala osim natjecateljskog dijela imali smo nekoliko zanimljivih koncerata i događanja: Izložbu fotografija „Okolokole“ našeg fotografa Vlade Zemunika, autorsku večer maestra Krešimira Magdića u spomen Jakši Fiamengu, koncert klapa iz iseljeništva i tradicionalni koncert Grad Zagreb Gradu Omišu. Vjerujem da je raznovrstan program zadovoljio svačiji ukus.

Još jedno, od srca se nadam da su se svi ugodno osjećali u središtu klapskog kruga i nek’ nam svima i nadalje klapska pisma bude spona zajedništva i ljubavi.

 

ravnatelj FDK Omiš

Mijo Stanić, prof.