Humanitarni Božićni koncert FDK Omiš

28.Prosinac.2018.

FDK Omiš uz suorganizatore Grad Omiš i Hrvatsko društvo skladatelja po treći put organizirali su humanitarni koncert „Božić u klapskom ruhu“. Ovog Božića humanitarna akcija usmjerena je štićenicima Samostana „Nazaretsestara Služavki malog Isusa u Omišu. Izvođači su onako kako najbolje znaju – pjesmom dali svoj obol ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.

Nastupili su: solisti Đani Stipaničev i Duje Stanišić; klape: Kaše (m) – Dubrovnik, Oneum (m) – Omiš, Žmul (m) – Omiš, Pasika (m) – Kostanje, Tamarin (ž) – Vranjic, Mirabella CZK (ž) – Omiš te Gradska glazba Omiš (CZK).
Voditelji koncerta bili su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći.

..::..

Osvrt iz dnevnog tiska …

..::..

 

..::..

Veliko hvala svim sponzorima, donatorima i izvođačima bez kojih organizacija i realizacija koncerta ne bi bila moguća kao i svima koji su ovog Božića svojom velikodušnošću osvijetliti domove onima koji nas trebaju. Udružimo stoga, dragi prijatelji, i dalje snage. Pokažimo kako su „mali ljudi, malog grada“ spremni pripomoći za velika djela.

..::..

Samozatajni rad sestara u samostanu „Nazaret“ koje su prije 101 godinu došle u Omiš i do dana današnjeg ostavile neizbrisiv trag, posvećen je odgoju i obrazovanju djece i mladih. Stanovnici Grada Omiša i okolnih mjesta zahvalni su na njihovoj požrtvovnost i ljubavi u njezi osoba s posebnim potrebama, dobročinstvu prema svakome u potrebi te za aktivno djelovanje u župskom apostolatu. Na ovaj simboličan način možemo pomoći i nagraditi njihov nesebičan dugogodišnji rad te im iskazati zahvalnost, čast i poštovanje koje uistinu zaslužuju. Prikupljena sredstva od humanitarne akcije donirati će se na račun Samostana „Nazaret“ sestara Služavki maloga Isusa kao financijska potpora u daljnjem radu sa štićenicima.

Fotogalerija