Humanitarni Božićni koncert FDK Omiš

19.Prosinac.2017.

Ohrabreni velikim uspjehom prošlogodišnjeg Božićnog humanitarnog koncerta, na kojem je prikupljeno i donirano 28.804,60 kuna Udruzi roditelja djece i odraslih s posebnim potrebama „Prijatelj“ za projekt „Glazbena radionica za djecu s posebnim potrebama“, FDK Omiš i ove godine pridonio je stvaranju blagdanske čarolije u gradu, te Božić učinio ljepšim onima kojima je to najpotrebnije. Suorganizatori ovogodišnjeg humanitarnog koncerta „Božić u klapskom ruhu“, koji se održao u Omišu u četvrtak, 28. prosinca u Sportskoj dvorani Ribnjak bili su Grad Omiš, Vatrogasci grada Omiša i Hrvatsko društvo skladatelja.

Humanitarna akcija posvećena je našim malim sugrađanima Anti Kovačiću i Nori Rogošić koji boluju od spinalne mišićne atrofije. Spinalnu mišićnu atrofiju (SMA) karakterizira gubitak motoričkih neurona u leđnoj moždini što rezultira teškom i progresivnom atrofijom i slabostima mišića. Osobe s najtežom vrstom SMA u konačnici postaju paralizirane i imaju poteškoće u obavljanju osnovnih životnih funkcija, poput disanja i gutanja, te ovise o aparatima za održavanje na životu. Obzirom da od odgovornih nema dovoljno razumijevanja za odobrenje lijeka Spinraza koji može pomoći u tretiranju ove teške bolesti, borba njihovih roditelja je svakodnevna, iscrpljujuća i financijski gotovo neizdrživa. Naime, HZZO pokriva samo ona najosnovnija pomagala koja često nisu dovoljna da bi se izbjegle pojedine situacije koje mogu biti kobne za njihov krhki život.

51-fdk-bozic-041

Na humanitarnom koncertu „Božić u klapskom ruhu“ svoj obol ovoj kaplji ljubavi, i to onako kako najbolje znaju – pjesmom, dale su klape: Falkuša (mj) – Zagreb, Fjoret (ž) – Tučepi,  Mirabella (ž) – Omiš, Oneum (m) – Omiš, Praska (m) – Podstrana, Stine (m) – Zagreb, solistice: Marija Čolak i Monija Jarak, mladi mandolinski orkestar Sanctus Domnio – Split i tamburaški orkestar Misericordia, Šurmanci – Međugorje. Voditeljica Irena Periš.

Veliko hvala svim sponzorima i donatorima, svim izvođačima, a posebno vama, dragi prijatelji, jer ste i ove godine Božić obojili svojom velikodušnošću i osvijetlili domove onima koji nas najviše trebaju.

Sukladno Vašim mogućnostima, novac za pomoć Anti i Nori može se  i dalje uplatiti na žiro račun namijenjen isključivo za ovu humanitarnu akciju: Splitska banka d.d. (IBAN: HR1323300031521600057).

Fotogalerija sa ovogodišnjeg koncerta!

Festival dalmatinskih klapa Omiš