Jesenski a cappella koncert

02.Listopad.2016.

Festival dalmatinskih klapa Omiš i Župa Sv. Mihovila Arkanđela Omiš u srijedu 12. listopada 2016. organiziraju Jesenski a cappella koncert zbora Sv. Marije iz Mindena (Njemačka). Koncert će se  održati u Župnoj crkvi Sv. Mihovila u Omišu sa početkom u 19.00 sati.

Na programu su djela Palestrine, Shutza, Brahmsa, Whitacre i ostalih.

Za orguljama Anna Somogyi.

Umjetničko vodstvo Justus Barleben.

minden-plakat-koncert2

Komorni zbor sv Marije “Kammerchor St. Marien” iz njemačkog grada Minden (u Westfalenu) putuje ove godine na koncertnu turneju. Pod vodstvom Justusa Barleben i uz podršku Anne Somogyi na orguljama zbor je na putu od 8. do 15. listopada u Dalmaciji. Tijekom boravka će se održavati dva koncerta u Omišu (Župna crkva sv. Mihovila, Srijeda, 12. listopada 2016. u 19 sati) i u Splitu Katedrala sv. Dujma, Petak, 14. listopada 2016. u 19 sati), kao i na otoku Hvaru u turističkom mjestu Vrbanj (Župna crkva sv. Duha, Nedjelja, 09. listopada 2016. u 19 sati).

Komorni zbor će održavati jesenski a cappella program od renesanse do modernih doba pod naslovom „Evening is coming soon“. Čuti će se glazba u večernjem raspoloženju od velikih skladatelja kao Palestrina, Brahms, Schütz i Bruckner do Wormsbächer, Buchenberg i Whitacre.
Osim tri koncerta je planirano zajedničko razgledavanje znamenitosti okolnih gradova i otoka. Komorni zbor sv Marije pripada župi ” St. Marien” u Mindenu i sastoji se od 26 verziranih  amaterskih pjevačica i pjevača različitih zanimanja i starosti, koji uvježbavaju program za 2 -3 godišnja koncerta u tjednim probama. Koncerti se održavaju a cappella kao i uz orkestralnu
pratnju.