“Jubav” – večer Drage Ivaniševića

24.Lipanj.2022.

Prošle godine navršilo se 40 godina od smrti pjesnika Drage Ivaniševića. Njemu u čast Festival dalmatinskih klapa Omiš u nedjelju 26. lipnja u klaustru Franjevačkog samostana na Skalicama u Omišu posvetio je glazbeno-poetsku večer.

Nositeljice projekta “Jubav” dvostruke su pobjednice Omiša 2017. i 2019. godine, članice ženske klape „Orca“ iz Splita, zajedno s njihovim voditeljem Srećkom Damjanovićem. Klapa „Orca“ izvela je pjesme Drage Ivaniševića na glazbu maestra Duška Tambače velikog pjesnikovog prijatelja. Sve te skladbe svoju su praizvedbu imale upravo u Omišu na Večerima novih skladbi, a mnoge od njih osvojile su nagrade i postale dio klapske antologije. Stihove Ivaniševićevih pjesama kazivao je recitator Mate Tavrić

~~~~~

~~~~~

Projekt „Jubav“ zaokružuju i nosač zvuka klape „Orca“ na kojem se nalazi 12 skladbi autorskog dvojca Drago Ivanišević-Duško Tambača kao i bogato opremljena notna edicija „Jubav“-Leut br. 17 u izdanju Festivala. Oba izdanja predstavljena su na ovoj večeri, a promotori su bili: prof. Miljenko Buljac, dr.sc. Ivana Tomić Ferić i doc.mr.art. Blaženko Juračić. O prijateljstvu i suradnji s pjesnikom govorio je maestro Duško Tambača dok je večer umješno moderirala Ines Nosić.

~~~~~

FOTOGALERIJA