Klapa Kampaneli apsolutni pobjednik u Večeri mješovitih klapa

01.Srpanj.2022.

Klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela osvojila je Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša i Zlatni leut – prve nagrade stručnog ocjenjivačkog suda i publike na Večeri mješovitih klapa na 56. FDK Omiš održanoj u petak, 1. srpnja na Trgu Stjepana Radića. Publici se predstavilo šest klapa, i to redoslijedom: Kurenat s Mljeta, Puntadura s Vira, Kampaneli iz Donjih Kaštela, Koštil s Pupnata na otoku Korčuli, Dingač s Pelješca te Skradinski Buk iz Skradina.

~~~~~

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: dr.sc. Mirjana Siriščević, dr.sc. Ivana Tomić Ferić i mo. Mojimir Čačija drugu nagradu – srebrni štit dodijelio je mješovitoj klapi Skradinski Buk iz Skradina, dok je treće mjesto – brončani štit pripalo mješovitoj klapi Dingač s Pelješca.

Ocjene Stručnog ocjenjivačkog suda možete pogledati u tablici ovdje!

~~~~~

U revijalnom dijelu večeri nastupila je mješovita vokalna skupina i instrumentalni sastav Filip Dević iz Splita. Program je vodila Edita Lučić Jelić. U subotu i nedjelju, 2. i 3. srpnja, na programu omiškog Festivala su Izborne večeri ženskih i muških klapa nakon kojih ćemo doznati klape sudionice završnih večeri.

~~~~~

POKROVITELJ VEČERI

~~~~~

FOTOGALERIJA SA VEČERI MJEŠOVITIH KLAPA