Klapa Mriža objavila album duhovnih pjesama

02.Siječanj.2023.

Album duhovnih pjesama u izvedbi klape Mriža snimljen je krajem 2016. godine uoči njihovog putovanja u Hong Kong, Macao i Taipei. Klapa je na Dalekom Istoku nastupala na poziv veleposlanika Svete Stolice u Hong Kongu monsinjora Ante Jozića, a sve u okviru događanja organiziranih povodom obljetnice osamdesetog rođendana Pape Franje. Ovo je prvo javno predstavljanje albuma koji ranije nije objavljen ni u fizičkom izdanju ni na digitalnim glazbenim platforma. Sadrži duhovne, uglavnom adventske i božićne pjesme. Stoga, a i zbog vremena u kojem je sniman i izvođen, objavljen je pod neslužbenim imenom „Božićni album“. Premda su skladbe raznorodne i po ključu porijekla, vremena nastanka i po vrsti (liturgijske, narodne, popularne i slično) povezuje ih svečani, internacionalni i ekumenski karakter.

~~~~~

~~~~~

Album su snimili prvi tenor Miro Škiljo, drugi tenor Marijo Jurun, baritoni Jakov Radunić i Toni Kožul, te basovi Luka Višić, Luka Meić-Sidić i Božo Kesić.

Pjesme su snimljene u suradnji s profesorom Jaminkom Šetkom, tadašnjim voditeljem klape Mriža, u splitskom Studiju Deva.

Album možete poslušati na YouTube kanalu klape Mriža na ovoj poveznici.

Više o klapi Mriža pogledajte ovdje!