Klapa Praska apsolutni pobjednik večeri mješovitih klapa

02.Srpanj.2021.

Na 55. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2021. u petak  2. srpnja održana je na Trgu Stjepana Radića u Omišu Večer mješovitih klapa. Publici se predstavilo sedam klapa, i to redoslijedom: Koštil – Pupnat, Dingač – Pelješac, Karamiž – Ražanac, Pulena – Korčula, Praska – Podstrana, Žrnovnica – Žrnovnica i Slavić – Zagreb.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Rajmir Kraljević, Mirko Barišić i Mojimir Čačija najboljom proglasio je mješovitu klapu Praska iz Podstrane. Tako su jedna dama i sedam muškaraca u dojmljivom nastupu zasluženo ponijeli Zlatni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša.

Osim toga publika je svoje glasove poklonila istoj klapi, pa tako klapa Praska u svoje vitrine zasluženo posprema i Zlatni leut, te postaje apsolutni pobjednik večeri.

Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog suda i Srebrni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša pripao je klapi Slavić iz Zagreba, dok je treće mjesto i Brončani štit pripao klapi Dingač sa Pelješca.

U pauzi pred proglašenje pobjednika direktorica osnovne škole “Josip Pupačić Bepo” iz Omiša predstavila je radi i aktivnosti škole, a njihova dječja klapa Bepo je tom prigodom izvela jedan napjev.

Kroz program nas je standardno i rutinirano vodio Radijski glas godine  Edita Lučić Jelić.

U subotu 3. i nedjelju 4. srpnja na redu su Izborne večeri muških i ženskih klapa nakon čega će se znati sudionici završnica u ženskoj i muškoj konkurenciji.


FOTOGALERIJA